Home Știri Honda Civic Type R, viteză de top de 270 km/h

Honda Civic Type R, viteză de top de 270 km/h

de

Noua generație Honda Civic Typ R va debuta oficial în cadrului Salonului auto de la Geneva și va avea cea mai mare viteză maximă din segment, conform declarațiilor oficialilor.

Honda Civic Type-R Photo: James Lipman / jameslipman.com Gabor - Hungary

Dincolo de nivelul de atracție exercitat de liniile lui Type R se află o stabilitate excepțională la viteze mari, asigurată de valori de top în materie de apăsare aerodinamică. Rezultatul este o viteză de top de 270 km/h, cea mai bună din segment, conform constructorului japonez. Un atu important ce lucrează împreună cu aerodinamica intens studiata în vederea atingerii acestei cifre este noul propulsor pe benzină cu injecție directă VTEC Turbo, primul motor supraalimentat din istoria de 18 ani a gamei Civic Type R. Puterea maximă dezvoltată de noul propulsor va depăși 280 CP.

Unul dintre elementele aerodinamice cu rol esențial în ecuația optimizării curenților de aer este podeaua plată a caroseriei care, împreună cu difuzorul aerodinamic din partea din spate a mașinii, generează o zonă de curenți de aer care „lipește“ efectiv mașina de asfalt.

Honda Civic Type-R Photo: James Lipman / jameslipman.com Karen Parry - UK

Eleronul impozant are o structură specială în partea superioară, gândită pentru a genera și mai multă apăsare aerodinamică, în timp ce partea din față a mașinii prezintă decupaje generoase cu scop dublu, de a oferi o răcire eficientă și de a genera curenți de apăsare pentru o stabilitate ideală la viteze mari.

Pentru a folosi la maximum resursele generoase de putere oferite de noul Type R, sistemul de frânare a fost dezvoltat special pentru acest model de către prestigiosul producător Brembo și dispune de discuri perforate și ventilate cu diametru de 350 mm în față cu etriere cu patru pistonașe.

Noul Civic Type R va fi prezentat oficial la Salonul auto de la Geneva (3–15 martie) în culoarea Championship White – o nuanță specială ce a fost folosită de generații succesive ale hot hatchului nipon.

Honda Civic Type-R Photo: James Lipman / jameslipman.com Karen Parry - UK

Articole similare

Comentarii închise.