Home Știri Hyundai Ioniq 6 este World Car of the Year 2023

Hyundai Ioniq 6 este World Car of the Year 2023

de Dan Damian
Hyundai Ioniq 6 - World Car of the Year 2023

Hyundai Ioniq 6, cel mai nou EV al constructorului coreean, a câștigat titlul World Car of the Year pentru anul 2023, alături de alte două premii.

Ioniq 6 a câștigat nu mai puțin de trei categorii ale acestei competiții. Berlina-coupe electrică, cu accente de fastback a primit titlurile: World Car of the Lear, World Electric Vehicle și World Car Design of the Year. Anunțul a fost făcut în cadrul unei ceremonii desfășurate în cadrul Salonului Auto de la New York. Și nu este prima dată când Hyundai primește aceste premii. Anul trecut, Hyundai Ioniq 5 a obținut exact aceleași premii.

În finală s-au clasat trei modele, dintre cele 21 de modele eligibile: BMW X1/iX1, Hyundai Ioniq 6 și Kia Niro. Modelul coreean s-a clasat peste BMW și peste modelul coreean din același grup. Juriul este format din 100 de jurnaliști din 32 de țări.

Hyundai Ioniq 6

Hyundai Ioniq 6 este construit pe platforma E-GMP și a atras deja atenția datorită aerodinamicii sale foarte bune. Are coeficient aerodinamic de doar 0,21, ceeace îi permite obținerea unor consumuri foarte bune, spune Hyundai. De exemplu, doar 13,9 kWh/100 km în cazul modelului cu un singur motor (2WD) și jante de 18 inchi. Ioniq 6 este disponibil, deocamdată, în trei configurații de putere:

  • 111kW (151 CP) și tracțiune spate, cu baterie de 53 kWh, care îi permite autonomie de 429 km.
  • 168 kW (228 CP), tot tracțiune spate, dar baterie de 77 kWh, autonomia oficială fiind de 614 km.
  • 239 kW (325 CP) proveniți din două motoare, deci tracțiune integrală, tot cu baterie de 77 kWh, caz în care autonomia WLTP este de 519 km.

În cazul tuturor tipurilor de baterii, viteza maximă de încărcare este de 350 kW, evident, la curent continuu.

Hyundai Ioniq 6

Interiorul este o versiune redesenată a celui de la Ioniq 5, la nivelul planșei de bord. Tot un display mare, care unește sub aceeași suprafață tabloul de bord de 12 inch și display-ul sistemului multimedia tot de 12 inchi. Nu mai puțin de 64 de culori sunt disponibile pentru luminile ambientale, plus 6 combinații de câte două culori. În funcție de nivelul de echipare, tapițeria poate fi din piele, material obținut din pet-uri reciclate, prezent și la nivelul bordului. În plus (și în premieră pentru Ioniq), mochetele sunt realizate din plase de pescuit reciclate.

Hyundai Ioniq 6

Noi am condus deja modelul Hyundai Ioniq 6 și veți putea citit testul în numărul actual al revistei Auto Motor și Sport, aflat deja la punctele de difuzare a presei.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.