Știri

Hyundai va introduce Kona Electric, primul SUV EV compact, pe 27 februarie

Constructorul sud-coreean a dezvăluit primele detalii oficiale despre noul Kona Electric, primul său SUV compact complet electric – cu puțin înaintea prezentării mondiale oficiale, programată pentru marți, 27 februarie.

Pentru prima oara în Europa Hyundai va oferi clienților săi ocazia de a achiziționa un SUV/crossover din zona compacta dotat cu un sistem de propulsie complet electric – urmând ca după prezentarea oficială de pe 27 februarie acesta să apară în fața publicului strâns din lumea întreagă la Salonul Auto de la Geneva din Martie, ca mai apoi să devină disponibil la dealeri din vara aceasta.

Conform constructorului – așteptăm toate detaliile și specificațiile să sosească odată cu prezentarea oficială – Kona Electric va fi oferit în două versiuni, cu unul dintre cele mai puternice motoare electrice de pe piață și un obiectiv declarat de a atinge o autonomie de până la maxim 470 de kilometri conform noului standard de testare WLTP – Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure.

Și să nu credeți că Hyundai se mulțumește doar cu această premieră. Recent, noul SUV fuel cell Nexo – de fapt o flotă de modele prototip bazate pe acest vehicul – a reușit o premieră mondială: primul parcurs complet autonom conform cu standardele Level 4 (automatizare aproape totală în majoritatea condițiilor) realizat cu un model electric alimentat cu hidrogen. Vehiculele de nouă generație cu propulsie pe pilă de combustibil au parcurs distanța de 190 km dintre Seoul și Pyeongchang fără intervenția șoferului, la viteze de autostradă (100 -110 km/h, viteza maximă admisă de legislația locală). Cele cinci automobile din flotă au fost de fapt împărțite în două categorii – trei modele Nexo și două Genesis G80, dotate cu tehnologie pentru automatizare Level 4 dar și tehnologie de comunicare 5G.