Home Știri Întâlnirea națională Dacia Clasic 2015, la Brașov

Întâlnirea națională Dacia Clasic 2015, la Brașov

de

La ediția din acest an sunt așteptate mai multe modele 1300 și 1100, dar și câteva mai rare, aproape imposibil de văzut pe șosele.

dacia

Piaţa Sfatului din Braşov este, şi în acest an, locul de desfăşurare al Întâlnirii naţionale Dacia Clasic, evenimentul cel mai important din an pentru secţia Dacia Clasic a Retromobil Club România. Ziua cea mare este 9 mai, când Dacii istorice din toate colţurile ţării, dar şi din străinătate se vor aduna în centrul Brașovului. Evenimentul este un bun prilej pentru dacioți să îşi prezinte cele mai noi maşini restaurate, iar pentru public, o ocazie de a afla povești nemuritoare despre acest automobil românesc.

Cei nerăbdători să descopere atmosfera acelor  vremuri sunt invitaţi să vizioneze filmuleţul de prezentare de mai jos:

Anul trecut, Intalnirea nationala Dacia Clasic a adunat mii de vizitatori in Piata Sfatului din Brasov. Printre vedete a fost “Tovarasa”, Dacia 2000 destinata cuplului Ceausescu si inaltilor demnitari comunisti. Masina, detinuta de Ovidiu Magureanu, presedintele sectiei Dacia Clasic a Retromobil Club Romania, este din 1981 si are cutie de viteze automata, aer conditionat, geamuri electrice si pilot automat cu comenzi pe volan.

Admirat a fost si Renault-ul 12 cu volan pe dreapta al celebrului violonist Remus Azoitei. Masina a venit tocmai de la Londra, pe platforma, pentru evenimentul de la Brasov.

Dupa parada din Piata Sfatului, daciotii s-au grupat in coloana si au plecat prin oras. Destinatia finala a fost Timisul de Jos, unde au toata lumea a participat la concursuri inedite si a depanat amintiri.

Sursa: Dacia Clasic

Articole similare