Complet epuizate într-un interval de circa 3 luni, bugetele programelor Rabla Clasic și Rabla Plus vor fi suplimentate în două etape.
Românii au arătat un interes major pentru achiziția de mașini noi, fie ele cu motorizări clasice, hibrid sau electrice, astfel încât fondurile alocate ediției din acest an a programului Rabla și Rabla Plus, care a debutat pe 26 aprilie, au fost deja epuizate. Programul Rabla (Clasic și Plus) pentru acest an a fost anunțat de către Ministrul mediului, Tanczos Barna, chiar de Ziua Pământului, pe 21 aprilie, cu ocazia debutului competiției Best Electric Car 2021.
AFM (Administrația Fondului pentru Mediu) a anunțat că va suplimenta fondurile pentru programul Rabla Clasic cu 5 milioane de lei și pe cele ale programului Rabla Plus cu 20 milioane de lei. Acesta într-o primă fază, pentru că se încearcă suplimentarea, începând cu finalul lunii august, cu câte 200 milioane de lei pentru fiecare dintre cele două programe.
Prin programul Rabla Clasic, persoanele fizice care renunță (prin casare) la o mașină mai veche de 8 ani, primesc un tichet de 7.500 lei pentru cumpărarea unei mașini noi. Se mai adaugă la această sumă un bonus de 1.500 de lei, dacă respectivul model se încadrează sub un anumit prag de emisii, iar în cazul în care mașina este una cu propulsie hibridă (fără plug-in), se acordă încă un eco-bonus de 3.000 lei. Toate aceste bonificații se pot cumula, dar nu pot depăși 50% din valoarea mașinii.
La Rabla Plus, celor care cumpără un model strict electric li se acordă un bonus de 45.000 lei (circa 9.200 euro), la care se poate adăuga prima de casare de 7.500 lei, atunci când se renunță la o mașină mai veche de 8 ani. În cazul în care clientul cumpără un model PHEV (hibrid plug-in), valoarea bonificațiilor poate ajunge la maxim 27.500 lei, dar nu mai mult de 50% din valoarea mașinii.