Home Știri Skoda Enyaq iV este Best Electric Car in Romania, iar Kia e-Niro câștigă Premiul de popularitate

Skoda Enyaq iV este Best Electric Car in Romania, iar Kia e-Niro câștigă Premiul de popularitate

de Dan Damian
Skoda Enyaq iV - Best Electric Car 2021

Prima ediție Best Electric Car in Romania și-a desemnat câștigătorii: Skoda Enyaq iV ia mare premium, iar Kia e-Niro câștigă la Popularitate.

Best Electric Car in Romania este o competiție care își propune să stabilească, anual, cea mai potrivită mașină electrică pentru piața din România. Viitorul industriei auto este cel al propulsiei electrice și există deja game întregi de modele EV în ofertele constructorilor auto, tot mai multe lansări având loc în fiecare an. 

În aceste condiții, presa auto din România, coagulată în cel mai reprezentativ juriu auto creat vreodată în țara noastră, a simțit că este momentul să treacă la nivelul următor și să premieze cele mai bune mașini electrice, atât pentru a recunoaște eforturile producătorilor în acest sens, cât și pentru a încuraja clienții de mașini să se orienteze către mobilitatea electrică.

Prima ediție Best Electric Car in Romania a avut un debut în forță, adaptat specificului acestui segment. Cele 7 modele finaliste, alături de alte modele electrice, au fost expuse în fața Ministerului Mediului, chiar de Ziua Pământului, pe 21 aprilie, când Ministrul Mediului, domnul Tánczos Barna, a anunțat debutul programului Rabla. 

Best Electric Car este o competiție în care sunt analizate toate mașinile electrice care sunt astăzi pe piața din România și toate opțiunile, practic, care pot fi alese de cei care vor să beneficieze de sprijinul din Rabla Plus.”, a declarat Ministrul Mediului, domnul Tánczos Barna.Ulterior, coloana formată din cele 7 finaliste a pornit spre Târgoviște, unde a făcut un scurt popas în piața Mihai Viteazul, înainte ca mașinile să fie încărcate parțial la stațiile din oraș. Testul a continuat apoi către Hotelul Peștera, la altitudinea de 1.600 metri, în Munții Bucegi. Un traseu ales special de organizatori pentru a scoate mașinile din „zona de confort”, observând astfel comportamentul acestora și mai ales eficiența bateriei în condiții de urcare și temperatură scăzută.

La finalul votului, Skoda Enyaq iV a câștigat premiul Best Electric Car in Romania 2021, cu doar două puncte în plus față de următoarea clasată, BMW iX3. Ultima treaptă a podiumului i-a revenit modelului Kia e-Niro.

Acesta este clasamentul complet:

  • Skoda Enyaq iV                86 puncte
  • BMW iX3                           84 puncte
  • Kia e-Niro                          76 puncte
  • Volkswagen ID.3              73 puncte
  • Honda e                             56 puncte
  • Mercedes-Benz EQA.       54 puncte
  • Citroen e-C4                      19 puncte

Rezultatele votului fiecărui membru din juriu:

  BMW iX3 Citroen e-C4 Honda e Kia e-Niro Mercedes EQA Skoda Enyaq iV Volkswagen ID.3
Robert Adam 4 2 1 5 3 7 10
Dragoș Băltățeanu 7 1 5 10 3 4 2
Radu Buhăniță 4 2 1 10 3 7 5
Bogdan Grigorescu 10 1 7 5 3 4 2
Radu Gurămultă 10 1 5 3 4 7 2
Alin Ionescu 10 2 1 3 7 4 5
Răzvan Loghin 4 1 10 7 5 2 3
Răzvan Măgureanu 4 1 2 3 7 10 5
Mircea Meșter 4 1 2 10 3 7 5
Adrian Mitrea 5 1 3 2 4 7 10
Cristiana Oprea 4 1 10 2 3 5 7
Dan Scarlat 1 2 3 7 4 5 10
Răzvan Scăeșteanu 10 1 5 4 2 7 3
Robert Stan 7 2 1 5 3 10 4
TOTAL PUNCTE 84 19 56 76 54 86 73

Pe site-ul oficial am competiției, www.bestelectriccar.ro, puteți vedea și motivarea fiecărui membru al juriului pentru alegerea făcută.

Tot atunci a fost anunțat și câștigătorul Premiului de PopularitateKia e-Niro este modelul care a strâns cele mai multe dintre voturile exprimate timp de două săptămâni pe site-ul oficial al competiției, www.bestelectriccar.ro, urmat de Volkswagen ID.3 și Skoda Enyaq iV.

Organizatorul evenimentului este Auto Expert Media, împreună cu canalele media ale fiecăruia dintre cei 14 membri ai juriului.

Juriul acestei competiții a fost format din 14 jurnaliști cu mare experiență în domeniul auto, care reprezintă cele mai relevante canale media din presa auto din România: Robert Adam (turații.ro), Radu Buhăniță (Auto Test), Dragoș Băltățeanu (Flote Auto), Bogdan Grigorescu (Auto Expert), Radu Gurămultă (Eco Wheels), Alin-Alexandru Ionescu (Mașinistul.ro), Răzvan Loghin (4×4 Adventure), Mircea Meșter (AutoCritica), Adrian Mitrea (0-100.ro), Răzvan Măgureanu (Auto Motor și Sport), Cristiana Oprea (pilot raliu), Dan Scarlat (Top Gear România), Răzvan Scăeșteanu (Newsweek România), Robert Stan (LifeNews.ro).

Parteneri

Ediția din acest an a Best Electric Car este susținută de Arval România, în calitate de Partener Principal, Vitesco Technologies, în calitate de Electrified Partner și de: Primăria Târgoviște, Renovatio e-charge, Hotel Peștera, All Promotion, Clinica OneLife, ExpoPrint Media și Nala.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?