Home Știri Interiorul noului Porsche Cayenne – Porsche Driver Experience

Interiorul noului Porsche Cayenne – Porsche Driver Experience

de Dan Damian
Porsche Cayenne interior

Noul Porsche Cayenne este așteptat să debuteze pe 18 aprilie și, până vom vedea cum arată, avem informații complete despre interiorul mașinii.

După o serie de imagini și informații despre ultimele teste al noii generații Cayenne, Porsche ne arată interiorul complet al mașinii. De fapt, planșa de bord, care a primit o cu totul altă structură. Constructorul german numește acest ansamblu de display-uri Porsche Driver Experience. Seamănă cu cel al lui Taycan, dar are mai multe diferențe notabile.

Porsche Cayenne interior

Tabloul de bord al noului Porsche Cayenne are diagonala de 12,6 inchi și este personalizabil în jurul a peste 7 teme principale (în funcție de nivelul de echipare). Are efecte 3D și informațiile pot fi controlate în mare măsură de butoane aflate pe volanul redesenat, tot de pe volan fiind setat și Head-up Dusplay-ul opțional. În centru vedem display-ul principal al sistemului de infotainment, cu diagonala de 12,3 inchi, iar în dreptul pasagerului este disponibil opțional un display de 10,9 inchi, de la care acesta poate controla mai multe funcții. Desigur, poate vedea și filme, oricând, pentru că ecranul are o peliculă care nu-i permite să fie văzut de către șofer.

Aeratoarele laterale sunt dispuse pe înălțime, cele din mijloc sunt în format orizontal și nu lipsește clasicul ceas central, de la baza parbrizului.

Porsche Cayenne interior

Ca de obicei, butonul de pornire este în stânga volanului. Schimbătorul transmisiei a fost însă plasat pe planșa de bord, între tabloul de bord și display-ul central. Tot pe volan este și butonul care comandă modurile de rulare (Normal, Offroad, Sport și Sport Plus). Astfel, spune Porsche, a fost eliberat mai mult loc pe consola centrală, unde vedem comenzile climatizării. Acestea sunt formate dintre combinație de suprafețe touch, cu efect haptic și butoane fizice, ideea fiind de a îmbina optim digitalizarea cu ergonomie și ușurința utilizării.

Porsche Cayenne interior

Au fost plasate câte două porturi USB-C în față și pentru pasagerii din spate, toate și cu funcție de încărcare rapidă. Însă telefonul poate fi încărcat rapid de pe noul pad wireless, care furnizează 15W, având în vedere că oferă sistem de răcire pentru telefon.

Porturile din față permit conectarea, prin intermediul telefonului, la Porsche Communication Management (PCM), care oferă, pe lângă Android Auto și CarPlay, aplicații integrate, cum ar fi Sportify și Apple Music.

Noul Porsche Cayenne, care va debuta pe 18 aprilie în cadrul Salonului Auto de la Shanghai, va fi produs tot la uzina din Bratislava.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.