Home Știri Jaguar tocmai a înhățat un nou record Guinness cu XF Sportbrake

Jaguar tocmai a înhățat un nou record Guinness cu XF Sportbrake

de Aurel Niculescu

Aproape orice lansare nouă de model Jaguar s-a lăsat și cu o cascadorie demnă de Guinness World Records – să ne amintim de luping-ul F-Pace, barrel roll-ul E-Pace sau de mersul pe sârmă al sedan-ului XF.

Modelul station wagon XF Sportbrake pare să fi decis să nu rămână mai prejos și a ales o tematică de sezon (e toamnă, dar la ce temperaturi sunt afară e cazul să ne pregătim deja ski pass-ul), doborând recordul mondial de viteză la tractarea unui schior (probabil va fi doborât neoficial și în București la prima zăpadă serioasă). Graham Bell, un fost schior al echipei naționale a Marii Britanii a fost tractat în spatele noului XF Sportbrake, atingând o viteză maximă medie de 188 km/h. Dacă nu vi se pare extrem de impresionant, trebuie să știți că precedentul barem era mai jos cu nu mai puțin de 76 km/h! Nu ne-ar deranja să avem parte de astfel de experiențe extreme – desigur dacă suntem noi cei din spatele volanului – ținând cont de locul încercării: Jaguar Land Rover Arctic Revi Test Center din Arjeplog, Suedia, unde temperaturile au ajuns la -28 Celsius.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.