Home Știri Nissan Leaf Nismo concept sosește gata de acțiune la Tokyo

Nissan Leaf Nismo concept sosește gata de acțiune la Tokyo

de Aurel Niculescu

Constructorul Japonez a decis că fanii noului segment al motorsportului electric ar trebui să dispună de echipamente dedicate și în drumul spre casă, cu noul Leaf Nismo reprezentând o alternativă demnă de luat în considerare.

Dezvoltat momentan sub formă de prototip ce va fi prezentat publicului în cadrul Salonului Auto de la Tokyo începând cu 25 Octombrie, noul Leaf Nismo promite să dezvolte o „accelerație instant pe orice palier de viteză” datorită unui „computer de management al puterii realizat special”. Din păcate deocamdată acestea sunt toate informațiile tehnice disponibile, mai multe detalii urmând a deveni disponibile odată cu premiera oficială – până atunci însă putem evalua schimbările de ordin estetic.

Kit-ul de caroserie sportiv, ce utilizează deja tradiționalele accente roșii oferă o alternativă mai dinamică la versiunea Leaf standard, fiind compus dintr-un nou parașoc față cu un mic spoiler și elemente de iluminare LED noi. Profilul lateral a primit jante din aliaj Nismo dotate cu pneuri de performanță, praguri noi și evidențiază modificările aduse suspensiei, acum mai fermă și mai coborâtă, pentru a oferi un centru de greutate mai aproape de sol.

În spate cea mai evidentă modificare este reprezentată de adoptarea unui difuzor mai agresiv ce încorporează stopul de ceață amplasat central – în stilul luminii de ploaie de pe monoposturile F1. Per total, conceptul Leaf Nismo pare perfect pregătit pentru a intra în producție, modificările aduse interiorului fiind și ele subtile – logo Nismo pe consola centrală și accente de culoare roșie pe planșa de bord și pentru cusăturile de pe scaune și panourile portierelor.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.