Home Știri Situaţii în care un cârlig te poate salva în trafic

Situaţii în care un cârlig te poate salva în trafic

de

O vorba de demult spune că îţi dai seama cât de important este un lucru atunci când acesta lipseşte. Regulă se aplică întru totul şi atunci când vine vorba de piese ale autoturismului tău pe care nu le considerai a fi neapărat necesare.

De exemplu, luând în considerare faptul că nu eşti pasionat de off-road, poate te-ai gândit că un carlig de remorcare ţi-ar fi de prisos. Nimic mai neadevărat, pentru că situaţiile în care ai putea avea neapărată nevoie de unul nu sunt deloc puţine. Mai jos găseşti câteva dintre ele, că să-ţi dai seama de ce ar trebui să-ţi montezi unul la următoarea vizită la un service auto.

Poţi tracta

Poate ai rămas prins cu roţile într-un teren mlăştinos sau pe nisip şi ai nevoie să fii scos cu maşină de acolo şi reaşezat pe carosabil. Aşa-i că speri să întâlneşti pe cineva care să îţi poată fi de folos? Atunci înţelegi cât de important este să dai şi tu o mâna de ajutor, când alţii îl caută.

Un cârlig îţi va fi de nădejde şi în perioada sezonului rece, când, de cele mai multe ori, maşinile sunt avariate sau au nevoie de tractare mai des decât în sezonul estival. Aceeaşi situaţie se aplică şi dacă vreunui şofer i s-a stricat ambreiajul şi nu mai poate folosi maşină în mod autonom.

Remorchezi

Indiferent dacă ai nevoie frecvent de spaţiu în plus de depozitare în maşină sau dacă te-ai lovit de puţine ori de această necesitate, e posibil să trebuiască să ataşezi o remorcă de autoturismul pe care îl conduci, fie că te muţi sau ajuţi un prieten să facă asta, ori poate pleci în vacanţă şi ai nevoie de mai mult loc pentru bagaje. Singură metodă să faci asta este să faci legătură între cele două vehicule printr-un cârlig de remorcare. În acest fel, poţi asigura până la de două sau chiar trei ori mai mult spaţiu pe care să îl foloseşti după bunul plac.

Eviţi distrugerea caroseriei

Nimeni nu îşi doreşte să fie implicat într-un accident, însă această situaţie nu poate fi întotdeauna evitată, mai ales dacă autoturismul care te loveşte vine din spate. Se poate întâmplă oricând, chiar aşteptând la semafor. Dar dacă ai un cui de tractare, poţi evita distrugerea caroseriei, pentru că cel care te va lovi din spate se va opri în el. Aşadar maşină ta va fi mai puţin avariată şi mai uşor de redresat după un accident.

O piesă auto la care, poate, nu te-ai gândit până acum ţi-ar putea fi de un real folos, atunci când pleci la drum cu maşină. Investiţia este una foarte accesibilă pentru montarea unui cârlig de tractare, aşa că roagă-ţi mecanicul auto să îţi recomande un cui special pentru autoturismul pe care îl conduci.

sursă foto: pixabay.com

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.