Home Știri Rezvani Tank – super SUV-ul SF „Made in California”

Rezvani Tank – super SUV-ul SF „Made in California”

de Aurel Niculescu

La doar puțin peste 600 de km de locul unde Tesla produce SUV-ul electric Model X, în Santa Ana, California se va construi modelul Tank de la Rezvani Motors – două modele ce par exponente perfecte ale conceptului yin și yang.

Am adus în discuție Tesla Model X dintr-un motiv simplu – ambele modele au un design futurist, ce pare pregătit pentru partea finală a secolului XXI, nu cea incipientă. De aici încolo, nici o paralelă nu mai este posibilă între noul Rezvani Tank – poate doar una îndepărtată inspirată din lumea întunecată a evenimentelor militare: Model X are spre exemplu un sistem de climatizare dotat cu un mod „bioweapon defense” în timp ce Rezvani Tank poate fi dotat opțional cu un pachet de armură balistică realizată din kevlar pentru caroserie, cu geamuri anti-glonț, protecție suplimentară la nivelul componentelor cruciale și chiar pneuri run-flat conform standardelor armatei – și chiar cameră termală pentru imagini clare pe timp de noapte.

Lăsând la o parte însă aceste elemente ce vor fi probabil folositoare unei zone mici a clientelei, Rezvani Tank este de fapt un SUV extrem de capabil în off-road, cu un design futurist ce îl va separa de clasicele modele utilizate de entuziaști (Jeep Wrangler, LR Defender, Mercedes G, Toyota Land Cruiser). Designul futurist este extrem de epatant, dar cel puțin are susținere în materie de performanțe. Constructorul exotic (Beast Alpha este un alt produs ieșit din comun al lor) a decis să utilizeze un V8 de 6,4 litri și 500 CP / 583 Nm, ce nu oferă neapărat performanțe extreme pe șosea, ci mai ales în afara ei, totul în confort și lux complet – Tank are tapiserie din piele, plafon din velur și sistem de infotainment de 7,9 inch cu aplicații precum Google Maps, Pandora sau Stitcher. Mai interesant decât prețul de pornire de aproape 180.000 de dolari ar putea fi și posibilitatea de a face Tank chiar mai capabil în off-road. Două pachete speciale sunt disponibile, cu o creștere a gărzii la sol masivă și dotarea cu componente specializate de la Fox, Dynatrac și Fox.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.