Home Știri Kia arată primele poze cu Optima pentru Europa

Kia arată primele poze cu Optima pentru Europa

de

Deși Kia Optima a fost inițial gândit ca un sedan pentru piața americană, el este apreciat și în Europa, unde tocmai a primit o versiune nouă ce urmează să debuteze la Frankfurt. Deși pare a fi un facelift, este totuși ,,all-new” după cum s-a precizat la lansarea oficială din Statele Unite.

Kia-Optima-EU-spec-1

Cei de la Kia au anunțat că vor lansa în următorul an și o variantă break modelului Optima, model ce va semăna cu conceptul SportSpace.

Gama de motorizări este foarte limitată, fiind în întregime transferată de pe modelul anterior, cu ceva imbunătățiri la capitolele eficiență și putere. Putem opta pentru vechiul 1.7 diesel ce acum produce 141 cp / 340 Nm sau un propulsor pe benzină de 2 litri și 163 cp – acesta din urmă este identic cu cel de pe modelul anterior dar opțiunile de transmisie vor fi de generație mai nouă.

În rest, noua Optima vine cu o caroserie ceva mai ușoară (8.6 kg în medie) și mult mai rigidă (cu 50%, spun cei de la Kia). Toate acestea deși este mai mare decât modelul anterior: cu 10 mm mai lungă, 10 mm mai înaltă și 20 mm mai lată. Capacitatea portbagajului a crescut la 510 litri.â

Articole similare