Home Știri Kia Ceed primește o nouă motorizare turbo, care înlocuiește vechiul 1.4 T-GDI

Kia Ceed primește o nouă motorizare turbo, care înlocuiește vechiul 1.4 T-GDI

de Dan Damian
Kia Ceed 1.5 T-GDI

Kia a anunțat că întreaga gamă Ceed primește o nouă motorizare turbo de 1,5 litri, mai puternică decât motorul de 1,4 litri T-GDI, pe care îl și înlocuiește.

Una dintre cele mai tentante motorizări ale actualei game Ceed a fost motorul pe benzină, de 1,4 litri, turbo, T-GDI, capabil să producă 140 CP și oferit cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte sau automată, cu dublu ambreiaj și 7 trepte. Acum, acest motor iese din portofoliul întregii familii Ceed și va fi înlocuit cu un nou propulsor de 1,5 litri, turbo, T-GDI, care produce 160 CP/5.500 rpm și 253 Nm/1.500 – 3.500 rpm. Motorul poate fi comandat fie cu cutie manuală cu 6 trepte, fie cu cea 7DCT, cu 7 trepte.

Noul motor beneficiază de cele mai noi inovații ale sistemelor de propulsie Kia Smartstream, reducând emisiile și ajutând performanțele pe șosea. Aceste inovații includ tehnologia CVVD (Continuously Variable Valve Duration). Această tehnologie modifică timpii de acțiune ai supapelor motorului pentru a îmbunătăți performanța, reducând în același timp emisiile. Un nou sistem de recirculare a gazelor de eșapament cu presiune scăzută (LP-EGR) este de asemenea activ la turații mai mici ale motorului, îmbunătățind și mai mult eficiența și emisiile de combustibil; filtrele de particule pe benzină (GPF) reduc emisiile de particule ale motorului.

Kia Ceed 1.5 T-GDI

Echipat cu noul motor T-GDi de 1.5 litri, hatchback-ul Kia Ceed poate accelera de la 0 la 100 km/h în 8.4 secunde (echipat cu transmisia manuală) sau 8.6 secunde (echipat cu transmisia 7DCT). Pentru Kia Ceed Sportswagon și ProCeed, sprintul de la 0 la 100 km/h se realizează acum în 8.6 secunde (echipate cu transmisia 6MT) sau 8.8 secunde (cu transmisia 7DCT). Pe de altă parte, emisiile (125 g/km) au fost reduse cu 6,7% comaprativ cu cele ale vechiului 1,4 litri T-GDI.

Acest motor este oferit și cu sistemul EcoDynamics+, mild-hybrid, care oferă aceleași performanțe dinamice, dar consum și emisii mai mici.

Toată familia Ceed a primit deja acest nou motor: Ceed hatchback, ProCeed și XCeed. Prețurile pornesc de la 16.920 euro pentru Ceed, în versiunea Best, cu cutia manuală cu 6 trepte. Mild hybrid-ul are un preț de pornire de 19.739 euro.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.