Home Știri Kia Rio facelift, prezentat înaintea Salonului de la Paris

Kia Rio facelift, prezentat înaintea Salonului de la Paris

de

Cu modificări estetice destul de subtile, Kia Rio facelift va debuta în cadrul Salonului auto de la Paris. Startul vânzărilor este programat pentru începutul anului viitor.

Kia Rio facelift1

Modelul subcompact al gamei Kia nu se îndepărtează mult de designul care l-a consacrat, afișând aceeași grilă a radiatorului denumită „tiger nose“ și faruri cu o formă similară, în schimb accentul cade pe o imagine ceva mai dinamică, spoilerul față integrând în zona proiectoarelor, pe fiecare parte, câte două bare cromate orizontale. De asemenea, inclusiv spatele rămâne destul de rezervat în privința noutăților, principala diferență fiind catadioptrii din spoiler. Gama de vopsele pentru caroserie s-a îmbogățit cu două culori proaspete: Digital Yellow şi Urban Blue, iar oferta de jante din aliaj a fost extinsă.

La interior, constatăm apariția unui sistem de navigație nou, cu ecran tactil de 7 inchi și cu un suport hardware mai performant, care pune la dispoziția șoferului mai multe opțiuni și permite o calculare mai rapidă a rutelor. Totodată, inclusiv sistemul audio a fost modernizat. Mici modificări estetice sunt regăsite și în habitaclu, acestea fiind concentrate în zona consolei centrale și a gurilor de ventilație.

Kia Rio va fi propusă în compania acelorași motoare, două alimentate cu benzină și două diesel, a căror cilindree variază între 1,1 și 1,4 litri. Principala noutate la acest capitol se anunță sistemul stop/start ISG ajuns la cea de-a doua generație, care ar trebui să aibă o funcționare mai eficientă și mai rafinată. În paralel cu transmisiile manuale cu cinci și șase trepte, clienții pot opta și pentru o cutie de viteze automată cu patru rapoarte.

Kia Rio facelift va fi prezentată oficial în cadrul Salonului auto de la Paris, iar startul vânzărilor este programat să debuteze în prima parte a anului viitor.

Articole similare