Home Modele noi KIA Sorento PHEV: primele detalii despre cel mai economic Sorento

KIA Sorento PHEV: primele detalii despre cel mai economic Sorento

de Dan Damian
KIA Sorento PHEV

Constructorul coreean a prezentat caracteristicile noii KIA Sorento PHEV, cel mai puternic, dar și cel mai economic model din gamă.

KIA a anunțat că noua generație Sorento va fi disponibilă atât cu propulsoare convenționale, cât și în versiuni hibrid și plug-in hybrid. Acum aflăm detaliile versiunii KIA Sorento PHEV, despre care KIA spune că este nu doar cel mai puternic Sorento din gamă, ci și cel mai rapid și cel mai economic.

KIA Sorento PHEV este echipată cu un propulsor pe benzină de 1,6 litri T-GDI, care produce 180 CP și 265 Nm, ajutat de unul electric cu o putere maximă de 91 CP și un nivel de cuplu maxim de 350 Nm. Motorul electric este alimentat de o baterie de litiu-ion de 13,8 kWh.

KIA Sorento PHEV

Puterea ansamblului este de 265 CP, iar cuplul maxim ajunge la 350 Nm. la acest moment, KIA nu dezvăluie autonomia electrică a modelului KIA Sorento PHEV, pentru că este încă în curs de omologare, dar ar trebui să vedem o valoare de circa 50 km, ținând cont de valorile concurenței la acest capitol. De asemenea, nu avem încă valorile performanțelor dinamice.

Tracțiunea este, evident, integrală, transmisia fiind asigurată de o cutie de viteze automată, cu 6 trepte. Inovațiile aduse sistemului de propulsie fac ca Sorento Plug-in Hybrid să fie cel mai avansat și eficient PHEV Kia până în acest moment. Noul model reprezintă prima utilizare de către Kia a unui sistem independent de răcire pe apă a pachetului de baterii într-o versiune PHEV, asigurând un management și o eficiență termică optimă pentru pachetul de baterii de înaltă tensiune. Pentru motorul electric de 91 CP, rotorul beneficiază  de un nou proces de laminare în două etape pentru a reduce zgomotul și nivelul de vibrații.

KIA Sorento PHEV

Platforma noii KIA Sorento PHEV este una concepută special pentru a suporta diverse forme de hibridizare, astfel încât pierderile de spațiu sunt minime. Pachetul de baterii este amplasat sub podeaua habitaclului, iar KIA Sorento PHEV este oferită în configurație cu 5, dar și cu 7 locuri. Chiar și în aceste condiții, modelul coreean oferă un minim de 175 litri pentru versiunea cu 7 locuri.

Din punct de vedere vizual, modelele Sorento Plug-in Hybrid păstrează același design exterior ca și celelalte versiuni din gamă, cu emblema ‘eco plug-in’ și portul de încărcare situate în partea din spate, acestea fiind singurele elemente de diferențiere care ies în evidență față de restul gamei Sorento.

KIA Sorento PHEV

Habitaclul rămâne în mare măsură neschimbat, dar panoul de bord complet digital de 12.3 inch este redesenat, dispunând de o grafică nouă și indicatoare care oferă șoferilor o imagine clară asupra stării sistemului de propulsie. Ei pot să urmărească nivelul de încărcare a bateriei, dar și fluxul energiei electrice și benzinei prin sistemul de propulsie. De asemenea, sistemul de infotainment cu touchscreen de 10.25 inch dispune de o nouă funcție care permite șoferilor să localizeze punctele de încărcare a bateriei în timpul călătoriei.

PHEV-ul coreean va fi construit pentru Europa și alte piețe la uzina Hwasung din Coreea de Sud. Vânzările în Europa vor debuta la începutul anului 2021. KIA păstrează si pentru Sorento PHEV garanția de 7 ani, în limita a 150.000 kilometri, oferită standard, extinsă pentru a acoperi pachetul de baterii și motorul electric.

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?