Home Știri Opel Grandland X facelift – un posibil scenariu

Opel Grandland X facelift – un posibil scenariu

de Dan Damian
Opel Grandland X facelift - sketch

Opel Grandland X facelift este așteptat în lunile următoare, în condițiile în care, la trei ani de la lansare, SUV-ul Opel are nevoie de o reîmprospătare.

Opel mai are, la acest moment, doar două modele concepute sub tutela General Motors, modele dezvoltate înainte de preluarea mărcii germane de către grupul PSA. Aceste modele sunt Astra și Insignia. Gama de SUV-uri este complet refăcută acum: Crossland X, Grandland X și Mokka sunt dezvoltate pe platforme PSA, evident compatibile cu motorizările și transmisiile folosite de grupul francez.

Acum câteva zile, Peugeot a prezentat facelift-ul modelului 3008 și imediat facelift-ul modelului mai mare, Peugeot 5008. Evident, urmează fratele german de platformă, Opel Grandland X. Nici unul dintre cei doi constructori nu a spus nimic despre Opel Grandland X facelift, dar putem face o presupunere corectă, dacă ne gândim la ultimele evenimente, mai ales lansarea noului Opel Mokka. Colaboratorul Auto Motor und Sport, Ch. Schulte,  este cel care a imaginat un posibil facelift pentru Opel Grandland X. Schița oe care o vedeți se bazează în special pe noua imagine a noii generații Mokka, despre care Opel spune că dă tonul unei noi imagini de marcă Opel. Schimbările sunt majore, în condițiile în care Grandland X este modelul mai convențional din grup, la nivel estetic, imaginea mai high-tech fiind rezervată lui Peugeot 3008, în special acum după facelift.

Dacă imaginea noului Mokka va fi luată ca reper, ceea ce este foarte probabil, partea frontală a lui Grandland X se va schimba radical. Farurile convenționale se vor transforma în unele mai mici, integrate într-o grilă mai îngustă,  subliniate de o puternică linie de LED-uri, iar mai jos putem vedea o amintire a ghearelor de leu pe care mizează puternic Peugeot.

Schița creată de Ch. Schulte arată un Opel Grandland X facelift mai tehnologizat din punct de vedere vizual și mult mai atractiv pentru clienții tineri. De fapt, astfel, Opel Grandland X ar fi mai aproape de fratele Peugeot 3008, la nivelul aspectului modern.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.