Modele noi Știri

Oficial: Land Rover Defender P400e, primul Defender PHEV

Land Rover Defender P400e
Land Rover Defender P400e

Constructorul britanic a prezentat noul Land Rover Defender P400e, primul plug-in hybrid din gama Defender.

Așa cum era de așteptat, noul Land Rover Defender P400e este cel mai puternic, dar și cel mai economic model al gamei și are șanse să fie și mai capabil în teren greu datorită cuplului instant livrat de motorul electric. Nu este singura legendă off-road din ultimele zile care primește o motorizare PHEV, ci îl urmează îndeaproape pe “fratele” american Jeep Wrangler.

Land Rover Defender P400e are sub capotă un motor de 2 litri, pe benzină, care produce un maxim de 300 CP. Acesta lucrează împreună cu un motor electric de 143 CP. Bateria este una generoasă pentru un PHEV, cu o capacitate de 19,2 kWh. Britanicii spun că tot ansamblul PHEV a fost optimizat pentru a furniza o putere maximă de 404 CP, ceea ce face din off-roaderul britanic cel mai puternic model din gama Defender. De altfel, accelerația 0 – 100 km/h, posibilă în 5,6 secunde, îl duce pe Defender P400e pe teritoriul SUV-urilor grele, sportive, un teritoriu pe care nu prea l-a explorat. Viteza maximă este de 209 km/h, mai mult decât suficient pentru un model printre ale cărui avantaje nu figurează și aerodinamica.

Land Rover Defender P400e

Bateria de 19,2 kWh face posibilă o autonomie strict electrică de până la 43 km, disponibilă chiar și în regim de off-road. Sigur, aici nu mai vorbim despre numărul de kilometri parcurși, ci de aportul cuplului instant al motorului electric.

Nu în ultimul rând, Land Rover Defender P400e, disponibil cu 5 sau 6 locuri, este creditat cu un consum mediu de 3,3 litri/100 km, dar acest lucru se întâmplă în condițiile în care se pleacă cu bateria plină.

Defender family

Din echiparea standard a acestui model fac parte jantele de 20 inch, suspensia pe perne de aer și portul de încărcare din partea stângă a mașinii. Toate versiunile PHEV vin standard cu cablul de încărcare Mode 3 (80% în două ore), în timp ce cablul Mode 2 (80% în șapte ore, pentru încărcarea acasă) este oferit opțional. Defender P400e știe și să “tragă” 50 kW, caz în care bateria se încarcă până la 80% în doar 30 de minute.