Home Știri Mazda concurează online cu RX-Vision GT3 Concept

Mazda concurează online cu RX-Vision GT3 Concept

de Aurel Niculescu
Mazda concurează online cu RX-Vision GT3 Concept

Competițiile din motorsport s-au mutat în spațiul virtual datorită crizei de coronavirus. Astfel, nu trebuie să ne mirăm că producătorul japonez a prezentat noul RX-Vision GT3 Concept pentru jocul Gran Turismo Sport al companiei Polyphony Digital Inc.

Noul model de curse virtual de la Mazda, RX-Vision GT3 devine disponibil pentru descărcare în Gran Turismo Sport. Este un adevărat reprezentant al noului curent e-Sports, oferind jucătorilor oportunitatea de a participa la campionatele oficiale de FIA Gran Turismo. RX-Vision GT3 este bazat pe Mazda RX-Vision Concept, prototip prezentat acum cinci ani la Salonul Auto de la Tokyo.

Mazda concurează online cu RX-Vision GT3 Concept

De acum acesta respectă atât reglementările FIA GT3 cât și cerințele proprii Gran Turismo Sport din categoria Gr.3. Cabina și ușile originale sunt singurele care au scăpat nemodificate – însă fanii se vor bucura (chiar dacă doar virtual) mai ales de echiparea cu motorul rotativ de nouă generație Skyactiv-R cu 4 rotoare. Acesta dezvoltă nu mai puțin de 570 CP…

Mazda concurează online cu RX-Vision GT3 Concept

Dacă aveți nevoie de un model de transport de pasageri cei pretențioși vor arunca întotdeauna o privire în gama de modele Mercedes-Benz. Iar constructorul din Stuttgart are pregătit un evantai de oferte – inclusiv un luxos „shuttle” cu propulsie complet electrică. De la sfârșitul lunii mai producătorul teuton are în ofertă un al doilea model pe baterii în gama EQ – alături de SUV-ul EQC sosește recent anunțatul van EQV. Momentan acesta este oferit acasă în Germania în format EQV 300.

Mazda concurează online cu RX-Vision GT3 Concept

Acesta pornește de la 71.388 euro, fiind dotat cu un motor electric de 204 CP și 362 Nm, plus un set de acumulatori ce îi conferă o autonomie maximă de 418 km. EQV 300 vine în configurații cu șase, șapte sau opt locuri. Reîncărcarea masivei baterii poate dura doar 45 de minute pentru SoC (state-of-charge) 10-80% la capacitatea maximă de 110 kW în cadrul stațiilor publice (DC).

Mazda concurează online cu RX-Vision GT3 ConceptMazda concurează online cu RX-Vision GT3 ConceptMazda concurează online cu RX-Vision GT3 ConceptMazda concurează online cu RX-Vision GT3 Concept

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.