Home Modele noi Mazda CX-60 PHEV pregătit pentru lansare în martie 2022

Mazda CX-60 PHEV pregătit pentru lansare în martie 2022

de George Grosu

Mazda va lansa un nou model crossover pe piața europeană în 2022. Denumit CX-60, acesta a fost surprins recent necamuflat în timpul ședinței foto publicitare și distribuit pe internet. Pe de altă parte, există un prim videoclip teaser online cu data premierei pe 8 martie 2022.

După cum a fost menționat de mai multe publicații inclusiv de Auto Motor și Sport, Mazda înregistrase deja o serie de nume de la CX-10 până la CX-90 pentru clasa „12” (automobile) la Oficiul European de Brevete la sfârșitul anului 2019. La sfârșitul anului 2021, conducerea Mazda a anunțat că modelele crossover CX-60 și CX-80 vor fi disponibile pentru piețele europene în cursul anului 2022. Ambele modele se bazează pe noua platformă tehnică cunoscută ca „Large Architecture” proiectată pentru tracțiune spate și tracțiune integrală I-Active. Mazda CX-60 are un interior configurat pentru cinci locuri, dar este puțin mai îngust decât modelul CX-50 lansat recent pe piața din SUA.

Cu toate acestea, fotografiile de o calitate mai puțin bună arată că modelul CX-60 PHEV, primul model plug-in-hybrid al mărcii japoneze, se bazează din punct de vedere stilistic pe designul modelului CX-50, dar este departe de a avea look-ul său expresiv de off-road. Ambele modele au în comun capota frontală lungă și habitaclul puțin îndreptat spre spate și al cărui plafon se înclină ușor spre partea din spate. Partea din față dă o impresie mai puțin sportivă. Grupurile optice în acest caz sunt mai rotunde și poziționate spre extremitățile părții frontale. Grila frontală tipică Mazda se extinde mai jos în comparație cu modelul CX-50 și dispune de o margine cromată care se prelungește spre grupurile optice. Bara de protecție frontală este, de asemenea, proiectată fără protecție suplimentară și beneficiază de fante de aer diferite. Pe partea laterală, CX-60 nu are integrate elemente de protecție la pasajele roților iar aripile sunt convenționale și mai puțin evazate. De asemenea pe plafon nu sunt amplasate șine.

Propulsia lui Mazda CX-60 PHEV este asigurată de un motor electric oferit în combinație cu un motor convențional Skyactive-G de 2,5 litri cu 4 cilindri în linie. Sistemul de propulsie ar trebui să ofere o putere totală de peste 300 CP. O altă opțiune de motor disponibilă clienților este un nou motor cu 6 cilindri în linie cu o capacitate de 3 litri și tehnologie de 48 de volți precum și Skyactive-X cu aprindere prin compresie (combustie SPCCI: Spark Controlled Compression Ignition) dar și ca Skyactive-D Diesel. Pentru toate propulsoarele este oferită o cutie de viteze automată cu opt trepte de concepție nouă.

Modelul CX-60 este poziționat în gama Mazda deasupra modelului CX-5, care rămâne încă pentru o perioadă în gama producătorului japonez . Din annul 2024 noua generație a modelului respectiv va fi disponibilă pe piața europeană pe aceeași platformă și aceleași motorizări.

Mazda a lansat recent modelul CX-50 pe piața din SUA când primele imagini cu modelul CX-60 pentru Europa circulă deja pe internet. Crossover-ul CX-60 se bazează pe noua platformă    „Large Architecture” care este proiectată pentru tracțiunea spate și integrală. De asemenea, sunt propuse două noi motoare, un motor pe benzină cu 4 cilindri de 2,5 litri în două niveluri de  putere ca plug-in-hybrid și unul cu 6 cilindri de 3 litri care va fi atât pe benzină cât și diesel cu tehnologia de 48 volți. În comparație cu modelul CX-50 pentru SUA, din punct de vedere stilistic, modelul CX-60 pare mai puțin expresiv.

Foto: Mazda; Schutle Design; Kurdistan Automotive Blog

Foto teaser cu Mazda CX-60
Foto teaser cu Mazda CX-60
Mazda CX-60 surprinsă la ședința foto de prezentare
Mazda CX-60 surprinsă la ședința foto de prezentare
Mazda CX-50
Mazda CX-50

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.