Home ȘtiriProiecte secrete Mercedes Vision AMG prefiguraeză primul model complet electric AMG

Mercedes Vision AMG prefiguraeză primul model complet electric AMG

de George Grosu
blank

Conform recentei dezvăluiri făcute de conducerea Mercedes, în anul 2025 va fi lansat primul model sport complet electric conceput și produs de divizia sport AMG din Affalterbach. Odată cu prezentarea noului concept Vision AMG ne putem face o primă idee despre look-ul viitorului model sport 100% electric de la Mercedes-AMG.

Înainte de recenta dezvăluire făcută de managerii de la Mercedes referitoare la lansarea în anul 2025, a primului model sport complet electric Mercedes-AMG, la mijlocul lui mai 2022, șeful de design Mercedes, Gordon Wagener, a prezentat o primă fotografie de tip teaser pentru primul studiu al viitorului model sport electric prin intermediul rețelei Instagram.

Acum ne putem face o primă idee despre look-ul viitorului model sport 100% electric de la AMG, deoarece Mercedes a dezvăluit studiul Vision AMG. Conform tradiției AMG, acest viitor model cu propulsie electrică ar trebui să îndeplinească toate cerințele unui model cu performanțe de top.

Conceptul Mercedes Vision AMG se caracterizează prin suprafețe fluide, atent elaborate. Îmbinările și liniile drepte sunt reduse la minimum, iar geamurile laterale și cele din spate sunt vopsite în același argintiu Alubeam ca și mașina în sine. Rezultatul este un aspect general care întărește impresia unei sculpturi monolitice.

Proporțiile spectaculoase definite de un ampatament lung și evidențiate de console scurte, linia de centură înaltă, jantele de 22 țoli, un eleron spate distinctiv și semnătura farurilor în formă de stea ale conceptului Vision AMG, lasă impresia unei declarații emoționante din orice perspectivă. Acest concept spectaculos extraordinar de la Mercedes-AMG ne oferă o imagine asupra viitorului complet electric al lui AMG Driving Performance.

Referitor la designul noului concept Mercedes Vision AMG, Gorden Wagener, designerul șef de la Mercedes-Benz Group AG, a declarat: „Vision AMG arată într-un stil spectaculos cum ar putea arăta electrificarea la Mercedes-AMG, rămânând în același timp fidel esteticii mărcii. Proporțiile extreme ale studiului creează fascinație și pasiune pentru performanță – despre asta este vorba la AMG. Vision AMG este o întruchipare impresionantă a polarității duble a mărcii – interacțiunea dintre frumos și extraordinar. În același timp, elemente din viitor, cum ar fi semnăturile luminoase cu grila high-tech iluminată, subliniază evoluția progresivă a limbajului nostru de design Sensual Purity”.

Sub designul exterior spectaculos al coupe-ului cu patru uși se află platforma tehnică AMG.EA la fel de avangardistă ca și look-ul conceptului și care se află în prezent în plin proces de dezvoltare la sediul central AMG din Affalterbach pentru viitoarele modelele electrice cu performanțe de înalt nivel. Elementul central al noii platforme AMG.EA îl reprezintă motorul electric cu flux axial. În combinație cu o baterie specială de înaltă performanță, acest concept de motor se caracterizează printr-o putere și un cuplu maxim la un nivel foarte ridicat. Detaliile tehnice exacte nu au fost dezvăluite, însă, pentru a oferi performanțe de top, Mercedes a achiziționat recent compania britanică Yasa specializată pe motoare axiale. Cu conceptul său compact și ușor, noul motor cu flux axial oferă mai multă putere decât motoarele electrice convenționale.

Legătura directă cu echipa de succes din Formula 1 Mercedes-AMG Petronas este evidentă în numeroase detalii de la exterior. Acestea includ vopsea argintie cu un model în formă de stea de pe flancurile laterale și aripile din spate, elemente funcționale din fibră de carbon, designul aerodinamic al jantelor de 22 țoli de formă aerodinamică cu sigla AMG precum și pragurile și deflectorul în culorile Petronas.

Designul sportiv high-tech aerodinamic și proporțiile uluitoare conferă lui Vision AMG un caracter futurist. Configurația cu patru uși, prefigurează destul de clar, un model sport funcțional complet electric în viitorul apropiat. În ciuda grupului de baterii poziționat în  podea între axe, conceptul Mercedes Vision AMG are o înălțime mai redusă decât modelul EQS și, datorită podelei sale interioare proiectate intelligent care oferă mult spațiu la interior pentru patru persoane.

blank
Concept car Mercedes Vision AMG
blank
Concept car Mercedes Vision AMG
blank
Concept car Mercedes Vision AMG
blank
Concept car Mercedes Vision AMG
blank
Concept car Mercedes Vision AMG
blank
Blocurile optice spate
blank
Jante de 22 țoli

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?