Home Lifestyle Al 2-lea Rolls Royce Boat Tail a debutat la Concorso d’Eleganza Villa d’Este

Al 2-lea Rolls Royce Boat Tail a debutat la Concorso d’Eleganza Villa d’Este

de George Grosu

Al doilea Rolls-Royce Boat Tail din seria de trei unități, și-a făcut debutul ieri cu ocazia evenimentului Concorso d’Eleganza Villa d’Este dedicat automobilelor clasice și care se desfășoară în acest weekend în Italia la Como. Modelul ultra luxos este vopsit într-o culoare exclusivă pentru care nu există un nume specific, dar care este una dintre cele mai complexe nuanțe create vreodată de brandul de lux britanic.

Chiar și la o primă vedere, nu putem spune că acest Rolls Royce Boat Tail este vopsit în culoarea maro. De fapt, nici nu știm cum să o numim pentru că brandul ultra luxos britanic Rolls-Royce nu oferă un nume oficial pentru această nuanță, dar știm că combină mai multe nuanțe inspirate din perlele aflate în colecția personală a clientului care a comandat acest model special. Pe lângă echipamentul special aflat în dotare, această nuanță de vopsea reprezintă punctul forte al acestui automobil uimitor, și care eate cel de-al doilea din seria de trei exemplare Boat Tails pe care Rolls-Royce le va construi.

Cel mai recent model Boat Tail construit de carosierul „de casă” al barandului britanic, denumit pur și simplu „ the next chapter” (următorul capitol) și-a făcut debutul public în acest weekend cu ocazia evenimentului dedicat automobilelor clasice Concorso d’Eleganza Villa d’Este din nordul Italiei. Ca și în cazul primului exemplar, cumpărătorul rămâne anonim, dar cei de la Rolls-Royce spun că familia clientului are o istorie în industria perlelor. Acolo intră în joc legătura dintre perle cu finisajul exterior, deoarece persoana a prezentat patru perle constructorului auto pentru inspirație.

Rezultatul poate fi considerat unul dintre cele mai complexe finisaje dezvoltate vreodată de Rolls-Royce Bespoke și constă din amestecul de culori dintre stridii, trandafiri, fulgi albi și nuanța de bornz. Combinația creează un efect sidefat de schimbare a culorii în funcție de luminozitate. Capota poartă o culoare coniac mai închisă, cu mai mult bronz și puțin auriu. La partea din spate, a fost integrat un furnir de nuc cu dungi de aur roz. La prima vedere, impresia generală este de culoare roz trandafir aprins care pare împresionantă în fotografii și care cu siguranță arată și mai bine în realitate.

Interiorul beneficiază de o combinație de culori asemănătoare dar cu mai multe accente de coniac și aur roz și, în mod natural, cu accente sidefate. La interior domină, desigur, materialele nobile precum pielea de culoarea nucului și numeroase finisări din lemn de esență rară. Proprietarul Boat Tail a furnizat celor de la Rolls-Royce un sidef din propria sa colecție pentru a fi folosit în timpul construcției. Apropo de asta, acest model special este construit manual, la fel ca primul model, folosind cu precădere aluminiul în acest complex proces de producție. Echiparea pentru picnic cu umbrela amplasat la partea din spate face parte deasemena din echipamentul de dotări complex.

„Fiecare Rolls-Royce comandat este, desigur, incredibil de special dar, în acest caz, a existat o implicare suplimentară din punct de vedere sentimental. Crearea unui automobil cu totul special în onoarea tatălui unui client venerat și a familiei acestuia, este un privilegiu extraordinar, o responsabilitate pe care ne-am asumat-o cu multă pasiune. Cerința adânc înrădăcinată a clientului de a face funcțional acest proiect, reprezintă ceva emoțional iar rezultatul depășește cu mult la propriu, un automobil să devină o operă de artă emoționantă.”, a declarat Alex Innes, șeful de design de la Rolls-Royce.

Rolls-Royce nu a menționat prețul pentru acest al doilea exemplar exclusiv de Boat Tail, însă știm că primul exemplar prezentat la ediția precedent a concursului de eleganță italian avea un preț de 28 de milioane de dolari. După aceste două exemplare menționate, Rolls Royce urmează să mai construiască încă un exemplar, ultimul din această gamă exclusivistă de doar trei exemplare.

Foto: Rolls-Royce

Rolls Royce Boat Tail
Rolls Royce Boat Tail
Rolls Royce Boat Tail
Rolls Royce Boat Tail
Rolls Royce Boat Tail
Portbagaj cu două secțiuni
Cockpit
Soft Top
Unul din numeroasele detalii personalizate
Instrumentar de bord
Datalii exclusive la interior
Dataliu exclusiv de la interior

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.