Home MagazinReportaje NAIAS 2017 – KIA Stinger

NAIAS 2017 – KIA Stinger

de

NAIAS 2017 – KIA Stinger

Partea sportivă a concernului Hyundai-KIA a șocat audiența de la NAIAS cu modelul, botezat sugestiv – Stinger, cu care dorește să atace – nici mai mult, nici mai puțin – decât clienții lui BMW Seria 4 Gran Coupe! Judecând strict din punct de vedere al imaginii de marcă, în Europa sunt slabe speranțe, dar nu ar fi exclus să avem parte de surprize în America (acolo unde își pun cele mai mari speranțe coreenii). Design-ul îndrăzneț, chiar agresiv, al lui Stinger poartă semnătura lui Peter Schreyer, ex-designer Audi.

Transmisia este pe spate, prin intermediul unei cutii automate cu opt trepte. Pe piața din State sunt oferite doar două propulsoare pe benzină (2L turbo – 255 CP și 3.3 V6 Turbo de 365 CP), urmând ca un diesel să fie prezentat la Salonul Auto de la Geneva. Mare parte din șasiul lui Stinger a fost dezvoltat în Europa, cu multe ore petrecute pe Nürburgring, sub conducerea vicepreședintelui Departamentului de Performanță Hyundai-Kia, Albert Biermann, fost vicepreședinte al diviziei M de la BMW, unde era responsabil tot cu dinamica automobilelor!

2017 NAIAS - Show Highlights

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.