Home Știri Nissan „M.O.V.E. to 2022” înseamnă un milion de vehicule electrificate

Nissan „M.O.V.E. to 2022” înseamnă un milion de vehicule electrificate

de Aurel Niculescu

Constructorul japonez a anunțat recent noi detalii despre strategia sa pe termen mediu – denumită „M.O.V.E. to 2022” – care va include lansarea unui număr din ce în ce mai extins de modele electrificate, expansiunea și evoluția sistemelor autonome proprii, dar și introducerea de noi servicii de conectivitate.

Anual, la nivelul exercițiului fiscal 2022, Nissan urmărește să comercializeze nu mai puțin de un milion de automobile electrificate – deja cu modelul Leaf la vânzare de câțiva ani ei s-au gândit inclusiv la soluții pentru proprietarii care au ajuns la finalul duratei de viață a acumulatorilor. Deocamdată doar în Japonia, Nissan va implementa un program ce permite achiziționarea de acumulatori refabricați – costurile sunt cu mult mai mici decât cele vizate de cumpărarea bateriilor noi de 24, 30 sau 40 kWh, urmând ca împreună cu Sumitomo Corp. să deschidă o fabrică specializată sub marca 4R Energy Corp.

Înapoi la planurile de viitor, Nissan promite și lansarea a nu mai puțin de opt noi modele complet electrice, dezvoltate pornind de la succesul modelului Leaf, lansarea unei ofensive EV în China (însă nu doar cu un singur brand), dar și transformarea conceptului IMx într-un crossover electric de serie oferit la nivel global. Mai mult, toate modelele noi ale mărcii de lux Infiniti vor fi electrificate începând cu anul fiscal 2021, în timp ce la nivelul grupului 20 de modele vândute pe 20 de piețe diferite vor avea parte de tehnologii de condus automatizat. Nu în ultimul rând, conectivitatea va juca și ea un rol major, cu toate modelele Nissan, Infiniti și Datsun echipate cu astfel de servicii la sfârșitul planului.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?