Home ȘtiriProiecte secrete Noua Dacia Duster va avea un sistem full hibrid cu un motor aspirat nou de 1,8 litri

Noua Dacia Duster va avea un sistem full hibrid cu un motor aspirat nou de 1,8 litri

de Răzvan Măgureanu
dacia Duster 3 2024

Într-un interviu acordat revistei auto motor și sport la salonul auto de la Munchen, Gilles Le Borgne, vicepreședinte executiv inginerie al Grupului Renault, a anunțat că noua Dacia Duster va avea un sistem de propulsie hibrid nou ce are la bază un motor aspirat de 1,8 litri. 

Gilles Le Borgne , vicepreședinte executiv inginerie în cadrul Grupului Renault a anunțat că a treia generație Dacia Duster va avea un sistem de propulsie full hibrid care are la bază un motor aspirat nou de 1,8 litri derivat din cel de 1,6 litri.

Le Borgne a declarat că motorul de 1,2 litri turbo al sistemului full hibrid de la Austral și Espace era prea scump pentru Dacia, iar motorul aspirat de 1,6 litri al sistemului hibrid de la Clio și Jogger are un cuplu insuficient pentru un SUV precum Duster sau Bigster.

Le Borgne nu a menționat cât va fi cuplul noului motor aspirat de 1,8 litri dar acesta va fi mai mare decât cei 144 Nm ai motorului de 1,6 litri și de asemenea și puterea va fi și mai mare. În cazul lui Jogger, sistemul hibrid format din motorul aspirat de 1,6 litri și 91 CP/144 Nm, motorul electric de tracțiune de 49 CP /205 Nm și starter generatorul integrat de
20 CP/50 Nm furnizează 140 CP.

Oficialul francez a menționat că sistemul hibrid de la noul Duster va fi în rest similar cu cel de la Jogger, păstrân aceeași transmisie multimodală.

De asemenea, Le Borgne a declarat că Bigster nu va avea sistem de propulsie Plug-In hybrid ci doar full hibrid. Sistemul de propulsie Plug-In Hybrid va fi rezervat doar modelelor Renault high-end 4×4. Astfel, noul SUV-coupe Rafale va primi un sistem Plug-In Hybrid dar nu și Espace sau Austral.

Din informațiile pe care le avem, noua Dacia Duster se va prezenta în octombrie sau noiembrie și se va vinde de la începutul lui 2024 dar nu va mai avea motorizări diesel. Sistemul full hibrid și-a dovedit eficiența atât în versiunea cu motor aspirat pe Jogger cât și în cea cu motor turbo pe Austral, oferind consumuri la nivelul unui diesel.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.