Home ȘtiriProiecte secrete Dacia va lansa un nou model între Sandero și Duster

Dacia va lansa un nou model între Sandero și Duster

de Răzvan Măgureanu
dacia SUV de clasă mică 2026

Gilles Le Borgne, vicepreședinte executiv inginerie al Grupului Renault, a declarat într-un interviu acordat revistei auto motor și sport că Dacia va lansa un nou model între Sandero și Duster.

Foto: L’automobile magazine

Gilles Le Borgne, vicepreședinte executiv inginerie al Grupului Renault, ne-a declarat că Dacia va lansa un nou model între Sandero și Duster. Le Borgne a precizat că nu este vorba de un SUV ci de un model mai apropiat de ideea de crossover și că va fi lansat înaintea viitoarei generații Sandero.

Actuala generație Dacia Sandero s-a prezentat în toamna lui 2020 și luând în calcul un ciclu de viață de 8 ani, următoarea generație ar trebui să apară în jurul lui 2028.  Cum în acest moment marca românească este ocupată cu lansarea noii generații Duster (prezentare toamna 2023, lansare la vânzare începutul lui 2024) și cu Bigster (lansare 2025), modelul plasat între Sandero/Sandero Stepway și Duster va apărea undeva în jurul lui 2026-2027.

Nu se știe încă ce tip de propulsie va avea noul model plasat între Sandero și Duster. Din unele surse Dacia, viitorul Sandero ar fi urmat să fie principalul candidat pentru o versiune electrică pe platforma CMF-BEV care va debuta pe Renault 5, dar nu este exclus ca și crossoverul de clasă mică plasat sub Duster să primească la un moment dat propulsie electrică pe lângă propulsia clasică.

Având în vedere succesul neașteptat al lui Sandero Stepway, un crossover Dacia de clasă mică, un fel de echivalent mai soft al lui Renault Captur, ar avea mari șanse de succes. Iar această idee se potrivește cu noua strategie a mărcii Dacia pe care șefii de la Renault vor să o poziționeze ca un competitor pentru Jeep.

Un crossover concurent cu Jeep Avenger cu propulsie clasică și electrică dar mai ieftin s-ar potrivi perfect în gama Dacia și ar putea avea un preț foarte accesibil.  În plus, segmentul crossoverelor de clasă mică înregistrează o creștere constantă cu un procent de două cifre în Europa de câțiva ani.

Interviul complet cu Gilles Le Borgne poate fi citit în ediția viitoare Auto motor și sport de octombrie.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.