Home Știri Noua Kia Sportage se pregătește de debut. Lansare în luna iulie

Noua Kia Sportage se pregătește de debut. Lansare în luna iulie

de Dan Damian
Kia Sportage teaser

A cincea generație a modelului Kia Sportage este în ultimele faze ale testelor (în prezent pe Nurburgring) și își pregătește debutul oficial care va avea loc în luna iulie, în Coreea. 

Schimbarea era așteptată, după cei 6 ani de carieră ai generației actuale, și va aduce un concept nou pentru SUV-ul compact coreean. În primul rând, designul va marca o reîmprospătare conceptuală, având la bază noua direcție estetică Kia, Opposites United, cu grila față neagră ca element central în cadrul deja cunoscutului Tiger Nose și o linie ascendentă a geamurilor laterale, pentru un plus de forță estetică a părții din spate. Rotunjimile caroseriei vor dispărea în mare parte, în condițiile în care se merge pe aceeași linie estetică ca în cazul fratelui mai mare, Sorento. Nu va fi o alură de SUV coupe, pentru că linia plafonului nu este una puternic descendentă, iar luneta cu hayonul vor fi destul de drepte.

Kia Sportage 2021 interior teaserLa interior vor putea fi văzute elemente preluate atât de la Sorento, cât și de la noul Hyundai Tucson, cu care Kia Sportage împarte, ca întotdeauna, platforma. Tabloul de bord este unul digital și se prelungește cu cel central, într-un corp comun. Vor fi mai multe funcții de conectivitate, printre care și posibilitatea de a împerechea mai multe telefoane, cu funcții extinse de conectivitate. O altă noutate pentru Kia Sportage va fi posibilitatea de a deplasa mașina înainte-înapoi, din exterior, cu ajutorul telecomenzii.

Kia Sportage 2021 teaser backModelul aflat în teste pe circuitul Nurburgring, surprins de auto motor un sport, era unul electrificat. Noua Kia Sportage are în portofoliul de motorizări versiunea PHEV, care combină un propulsor de 1,6 litri, turbo, cu unul electric, alimentat de o baterie de 13,8 kWh, dar și motorizările cunoscute, benzină și diesel, de 1,6 litri și 2 litri, dar este așteptată o creștere de putere concomitent cu reducerea consumului. Ca și până acum, mașina va fi disponibilă cu tracțiune față sau integrală.

O altă noutate anunțată oficial ține de faptul că noua generație Sportage va avea, pentru prima dată în cei 28 de ani de carieră ai modelului, o versiune dedicată pentru piața europeană. Cum se întâmplă mai mereu, prețurile vor crește ușor. În prezent, Sportage are un preț de pornire de 17.983 euro.

 

 

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?