Home Știri Noua Skoda Enyaq iV Coupe va debuta la finalul lui ianuarie 2022

Noua Skoda Enyaq iV Coupe va debuta la finalul lui ianuarie 2022

de George Grosu

Skoda a demarat comercializarea SUV-ului mediu cu propulsie electrică Enyaq iV, în primăvara anului 2021. Varianta coupe a SUV-ului electric asociat își va face debutul pe 31 ianuarie 2022 iar conducerea Skoda a dezvălui recent și o primă schiță cu această nouă variantă.

După ce publicația de specialitate Auto Motor und Sport a relatat în urmă cu câteva de luni despre viitoarea variantă de caroserie coupe a SUV-ului Enyaq, Skoda a confirmat acum oficial acest lucru. Astfel, varianta coupe a modelului Enyaq se numește Skoda Enyaq iV și se bazează pe studiul Vision iV prezentat la ediția din 2019 a Salonului Auto de la Geneva. În consecință, Skoda transformă studiul de stil din 2019, într-un model de serie. Din prima schiță de design prezentată oficial de conducerea Skoda, cu puțin timp înainte de prezentarea oficială, rezultă că Enyaq Coupe are linia tipică unui SUV coupe, cu plafonul înclinat spre spate și un hayon destul de abrupt care vine în prelungirea plafonului.

Tot la partea din spate care va fi similară cu cea a conceptului Vision iV prezintă o lunetă generos dimensionată, partea centrală a hayonului profilată și o consolă spate scurtă. Grupurile optice din spate cu grafica C-light tipică mărcii, se extind în acest caz până spre partea centrală a hayonului. Inscripția Skoda cu litere simple se află poziționată sub marginea profilată a hayonului. În plus, bara de protecție spate va beneficia la partea inferioară de un deflector aerodinamic. La partea din față, diferențele comparativ cu varianta de caroserie hatchback vor fi minime. Sigurul element care va ieși în evidență va fi un spoiler frontal mai profilat cu cu un look mai sportiv. Jantele de dimensiuni mai mari cu un look elaborat precum și pragurile laterale vopsite în culoarea caroseriei vor asigura un aspect mai dinamic.

Dimensiunile caroseriei ar trebui să fie similare cu varianta Enyaq hatchback, deși înălțimea este puțin mai mică. Enyaq hatchback măsoară 4,65 metri lungime, 1,88 metri lățime și 1,62 metri înălțime, iar ampatamentul este de 2,77 metri. Cu Enyaq Coupe iV, Skoda revendică o notă de top în segmentul al SUV-urilor medii, cu un coeficient aerodinamic CX de doar 0,23.

Spre deosebire de studiul original Vision iV de coupe cu două portiere, Skoda a proiectat Enyaq iV Coupe ca un model cu patru portiere și a implementat modelului mânere clasice pentru portiere, așa cum se poate observa și pe portierele crossover-ului Enyaq.

Conceptual, Skoda urmează strategia Volkswagen, de a adăuga o variantă coupe la modelele SUV electrice. Astfel, ID.4 i se alătură ID.4 Crozz, în timp ce Q4 E-Tron este disponibil și într-o versiune Sportback. La fel se întâmplă și cu brandul Seat, spaniolii prezentând la Salonul Auto de la Frankfurt 2019 un concept de SUV coupe denumit Cupra Tavascan, care se bazează ca și modelele enumerate mai devreme, pe platforma electrică modulară (MEB).

Din punct de vedere tehnic, Skoda Enyaq iV Coupe utilizează aceeași platformă tehnică cu recentul Enyaq iV hatchback dar este poziționat semnificativ mai sus în gama producătorului ceh. Aceasta înseamnă că, Skoda nu oferă versiunea de bază 50 iV cu 109 kW în cazul lui Enyaq Coupe și nu este sigur dacă și versiunea de 132 kW va fi disponibilă. În schimb, vor fi disponibile sistemele de propulsie mai puternice, inclusiv tracțiunea integrală. Versiunea Enyaq 80 iV Coupe va dispune de tracțiune spate și o unitate cu o putere de 150 kW care asigură o autonomie de cel puțin 510 kilometri conform WLTP. Apoi urmează versiunea cu tracțiune integrală 80x cu o unitate de 195 kW și o autonomie de peste 460 de kilometri și versiunea sportive RS iV cu tracțiune integrală cu o unitate de 225 kW și o autonomie cu puțin peste 460 de kilometri. Datorită aerodinamicii ceva mai bune (varianta hatchback are un coeficient aerodinamic de 0,27), autonomia SUV-ului Coupe este cu câțiva kilometri mai mare.

Concept Skoda Vision iV
Concept Skoda Vision iV
Cockpit Concept Skoda Vision iV
Skoda Enyaq iV Hatchback
Skoda Enyaq iV Hatchback
Skoda Enyaq iV Hatchback
Skoda Enyaq iV Hatchback
Cockpit Skoda Enyaq iV Hatchback
Interior Skoda Enyaq iV Hatchback

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?