Home Știri Un Porsche 918 Spyder de vânzare în SUA cu preț dublu față de prețul nou

Un Porsche 918 Spyder de vânzare în SUA cu preț dublu față de prețul nou

de George Grosu

Un dealer american specializat pe modele premium, are mai nou în oferta sa un exemplar al hypercar-ului german Porsche 918 Spyder care până acum a avut trei proprietari. Pentru acest hypercar hibrid aflat în stare nouă, dealerul solicită un preț dublu față de prețul nou inițial.

Oricine caută o mașină la mâna a doua din 2015 cu mai puțin de 5.000 de kilometri pe piețele online relevante, a putut găsi cu siguranță un automobil hibrid sau electric care este la mare căutare în acest moment. De la citadinul Renault Twizy pentru mai puțin de 6.000 de euro și până la hypercar-ul McLaren P1 GTR pentru 3,15 milioane de euro, oferta pare destul de bogată. Hypercar-ul Porsche 918 Spyder, pe care dealerul american Issimi îl are în oferta sa în prezent, se află chiar în aceast segment al automobilelor cu propulsie hibridă sau pur electrică. Automobilul supercar aflat într-o stare aproape nouă, cu trei proprietari anteriori și cu un rulaj de 1.383 mile (circa 2.500 de kilometri) este oferit la un preț echivalent a 1,55 milioane de euro. Acest preț solicitat este dublu față de prețul nou al automobilului din 2015 care era de 768.000 de euro în versiunea standard sau 839.000 de euro cu pachetul Weissach.

Desigur, nu pare surprinzător faptul că modelele supercar de la Porsche realizate în serii limitate, le cresc prețul de-a lungul vieții, în loc să le scadă cum este cazul celorlalte modele de mare serie de la majoritatea producătorilor auto. În acest caz, evoluția efectivă a prețului de achiziție este în cele mai multe cazuri impresionantă. Oricine achită suma solicitată de dealerul american va primi un automobil hypercar hibrid cu numărul 672 din cele 918 unități fabricate între anii 2013 – 2015, vopsit în culoarea albastru închis metalizat și cu interior din piele de culoare maro Mocca. Ca dotări suplimentare, dealerul precizează sistemul reglabil automat al punții față, dungi de culoare argintie pe unele elemente de la exterior și interior dar și alte opțiuni în valoare de aproximativ 2.500 de euro. În schimb, pachetul Weissach, care este popular printre fani, nu se află printre dotările acestui exemplar.

Porsche și-a petrecut întreaga activitate în statul american California. Automobilul de tip hypercar se află în prezent în San Diego, în așteptarea celui de-al patrulea proprietar care va beneficia de un istoric cunoscut cu revizii și mentenanță la zi. Porsche-ul 918 Spyder dispune de o puterea totală de 887 CP obținută din combinația dintre un motor pe combustie V8 de 4,6 litri și două motoare electrice. Transmisia este integrală și asigurată de o transmisie automată PDK cu șapte trepte. Cu bateria sa de 6,8 kWh, sistemul plug-in-hybrid asigură o autonomie de 25 kilometri în modul pur electric. Mulțumită acestui sistem hibrid de propulsie, supercar-ul de la Porsche poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 2,6 secunde și poate atinge o viteză maximă de 351 km/h.

Da, într-adevăr, modelele de la Porsche fabricate în serie limitată putem spune că reprezintă o plăcere scumpă chiar și pentru colecționari. Dublarea prețului pentru o mașină cu o vechime de șase ani este un lucru mai puțin obișnuit. Este clar că Porsche-ul 918 Spyder oferit în SUA pentru un preț echivalent de 1,55 milioane de euro nu va stârni un interes prea mare dar până la urmă, hypercar-ul german produs într-o serie limitată rămâne interesant doar printre fani și colecționari.

Foto: Issimi

Porsche 918 Spyder din 2015 pentru 1,55 mil. euro
Porsche 918 Spyder din 2015 pentru 1,55 mil. euro
Porsche 918 Spyder din 2015 pentru 1,55 mil. euro
Cockpit
Interior
Consolă centrală
Rulaj de doar 1.383 mile (circa 2.500 km)
Elemente din fibră de carbon la interior
Motor

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?