Home ȘtiriInfrastructură Noua soluție rezidențială de încărcare de la ABB E-mobility ajută șoferii să își atingă obiectivele de mobilitate durabilă

Noua soluție rezidențială de încărcare de la ABB E-mobility ajută șoferii să își atingă obiectivele de mobilitate durabilă

de AMS
ABB E-mobility_Terra_Home_2

ABB E-mobility a prezentat noua sa soluție de încărcare Terra Home la CES 2023, cel mai prestigios eveniment dedicat tehnologiei din Las Vegas.

Urmând să fie pusă în vânzare în cursul acestui an, Terra Home se adresează opțiunilor viitoare ale consumatorilor în ceea ce privește încărcarea la domiciliu a vehiculelor electrice. Proiectată în mod inovator, aceasta va permite utilizatorilor să își folosească într-un mod cât mai eficient sursele regenerabile de energie pentru a-și reduce propria amprentă de carbon.

Se estimează că până în anul 2040 sunt necesare între 340 și 490 de milioane de încărcătoare la nivel global iar o pondere mare o vor avea încărcătoarele rezidențiale, acestea reprezentând 82% din totalul instalațiilor pentru încărcarea vehiculelor electrice2.

Pentru a marca prezentarea noii soluții de încărcare pentru locuințe de la ABB E-mobility, un sondaj  făcut la cererea liderului de piață a abordat șoferii din întreaga lume cu privire la prioritățile lor principale pentru 2023, cât și la cele viitoare. Astfel, s-a constatat că sustenabilitatea se numără printre cele mai importante motivații ale acestora. 90% dintre cei chestionați au declarat că s-au simțit personal responsabili de propriile alegeri pentru a ajuta la protejarea planetei pentru generațiile viitoare.

ABB_E-mobility_Terra_Home

 

Acest lucru s-a reflectat în procentul de 86% dintre respondenți care au confirmat că vor lua măsuri pentru a-și reduce emisiile de călătorie pentru anul următor. Trecerea la un automobil electric s-a clasat ca una dintre cele mai importante schimbări ecologice luate în considerare, alături de reducerea utilizării vehiculelor private și opțiunea pentru un grad mai mare de utilizare a transportului public.

Într-un interviu televizat, Leon van de Pas, SVP pentru Destination Charging de la ABB E-mobility, a declarat: „Pe măsură ce marcăm începutul unui alt an crucial în eforturile noastre de a permite o societate cu emisii scăzute de carbon, rezultatele sondajului demonstrează faptul că șoferii sunt pregătiți și dispuși să ni se alăture in această călătorie.

„Oferind utilizatorilor o opțiune fără precedent, noul Terra Home oferă flexibilitatea unui număr și mai mare de persoane de a îmbrățișa simplu și elegant tranziția la mobilitatea electrică.”

Având abilitatea de a prioritiza în mod  automat energia electrică din surse regenerabile domestice, cum ar fi cea solară, noua soluție de încărcare Terra Home de la ABB E-mobility s-a dovedit a fi atrăgătoare pentru mai mult de jumătate dintre respondenți (54%) care au declarat că ar fi mai probabil să treacă la un vehicul electric dacă s-ar putea asigura că energia electrică pentru alimentarea acestuia este generată din surse regenerabile.

Terra Home oferă, nu doar un nou punct de referință pentru alegerea unei încărcări durabile, dar oferă în același timp stil și simplitate. Designul minimalist al Terra Home, materialele alese și opțiunile pentru carcase personalizate conduc la o integrare perfectă a acesteia într-o gamă largă de case și stiluri de viață.

ABB_E-mobility_Terra_Home

Între timp, funcțiile inteligente, cum ar fi Plug N Charge, permit recunoașterea instantanee și automată dintre mașină și încărcător, făcând astfel autorizarea de încărcare extrem de facilă.  În plus, funcțiile de iluminare interactivă indică starea sesiunii de încărcare, în timp ce notificările privind starea de încărcare sunt ușor accesibile în aplicația de încărcare ABB E-mobility charger app3, care poate fi folosită și pentru a autentifica o încărcare, asigurându-se astfel că doar proprietarul se poate conecta la Terra Home.

Un alt avantaj este reprezentat de conexiunea în cloud dintre Terra Home și ABB E-mobility, permițând unei echipe experimentate să poată interveni pentru acțiuni de service ale încărcătorului de la distanță rapid și eficient, în timp ce actualizările de firmware  de la distanță vor asigura o experiență sigură pentru viitor, utilizatorii beneficiind întotdeauna de cele mai recente caracteristici de încărcare.

ABB_E-mobility_Terra_Home

Terra Home de la ABB E-mobility a fost expusă pentru prima dată la CES din Las Vegas în perioada 5-8 ianuarie 2023, la  standul 10443 din Vehicle Tech & Advanced Mobility Hall.

ABB este lider de tehnologie în domeniul electrificării și automatizării, aducându-si propriul aport pentru un viitor mai sustenabil și mai eficient din punct de vedere al resurselor. Soluțiile companiei conectează know-how-ul din domeniul ingineriei și software-ul pentru a optimiza modul în care lucrurile sunt fabricate, manipulate, alimentate și gestionate. Având la bază cei peste 130 de ani de excelență, cei aproximativ 105.000 de angajați ai ABB sunt dedicați în impulsionarea inovațiilor care accelerează transformarea industrială.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.