Home Știri Renault Megane RS Ultime – Ediția de adio a hothatch-urilor Renault

Renault Megane RS Ultime – Ediția de adio a hothatch-urilor Renault

de Dan Damian
Renault Megane RS Ultime

Renault a prezentat ediția limitată Renault Megane RS Ultime, ultima a hothatch-ului francez care nu va mai avea un succesor.

Ceea ce a început în 2004 se termină în 2023. Renault pune capăt modelului Megane R.S., cu o ultimă ediție limitată. Renault renunță astfel la hohatch-urile tradiționale, partea sportivă urmând să fie preluată de Alpine, care va produce doar  versiuni strict electrice.

Megane R.S. Ultime vine cu noua sigla Renault, plus inscripțiile de pe capotă, plafon și portierele față, la pachet cu o mulțime de elemente negre: logo-ul, mânerele și ramele portierelor, jantele de 19 inchi, difuzorul spate și lama din spoilerul față, inspirată din Formula 1. Patru culori sunt disponibile pentru această ediție limitată: alb, negru, galben și portocaliu.

Renault Megane RS Ultime

Interiorul afișează scaune Recaro, tapițate cu Alcantara neagră, iar lângă schimbător este o plăcuți cu numărul fiecărui model din serie. Doar 1.976 de exemplare vor fi produse, acesta număr fiind anul în care a fost înființat departamentul Renault Sport. Tot pe această plăcută este și semnătura lui Laurent Hurgon, pilotul și expertul în dezvoltare care a stabilit recordurile mai multor generații Megane RS pe Nürburgring și alte circuite din lume. Dacă vă întrebați cât de bine echipat este acest model de adio, trebuie să știți că lista de opționale include doar sistemul Head-up Display și o husă special desenată pentru această mașină.

Renault Megane RS Ultime

Și la nivel tehnic sunt câteva modificări, cum ar fi aripile față evazate cu 60 mm și cele spate cu 45 mm, evacuare centrală, antena tip aripioară de rechin. Evident, șasiul este al celei mai sportive versiuni: Megane RS Trophy, cu diferențial mecanic, Torsen și pivoți independenți. Motorul este același 1,8 litri, turbo, produce 300 CP și 420 Nm, iar accelerația 0 – 100 km/h este posibilă în 5,7 secunde. Cutia de viteze standard este cea EDC, cu dublu-ambreiaj. Este singura opțiune pentru Europa. Pe alte piețe, Renault oferă și cutie manuală.

Renault Megane RS Ultime

Renault Megane RS Ultime este echipat cu pneuri Bridgestone Potenza S007, semi-slick, șasiu coborât (Cup) și sistem de direcție integrală 4Control.

Ultimul hothatch clasic Renault va fi disponibil în această primăvară. Odată cu retragerea acestui model dispare și departamentul Renault Sport, ale cărui atribuții vor fi preluate de Alpine.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.