Home Modele noi Noul Mercedes EQS SUV: detalii tehnice și fotografii oficiale

Noul Mercedes EQS SUV: detalii tehnice și fotografii oficiale

de George Grosu
blank

Noul Mercedes EQS este un SUV electric din segmentul de lux, cu puteri cuprinse între 360 ​​și 544 CP și o autonomie de până la 660 km. Noul SUV electric de lux de la Mercedes poate fi comandat începând din această vară.

Cu noul SUV electric EQS, Mercedes duce mai departe conceptul deja exprimentat al modelului EQE ca model de lux electric la un nou nivel, crescând înălțimea și oferind un interior configurat pentru 5 sau 7 locuri în acest inedit „Sport Utility” de lux cu zero emisii. La fel ca modelul sedan EQE cu care împarte aceeași platformă tehnică, SUV-ul Mercedes EQS este propulsat cu un motor sau două motoare electrice cu puteri crescute variind de la 360 CP în cazul versiunii EQS 450+ la 544 CP pentru versiunea EQS 580 4MATIC și dispune de tracțiune integrală în cazul echipării cu două motoare. Capacitatea utilizabilă a bateriei este confirmată la 107,8 kWh iar autonomia cu o încărcare completă variaza de la un minim de 507 km la un maxim de 660 km (conform normelor WLTP) în functie de puterea si numarul de motoare electrice.

Fiind un model din categoria SUV, Mercedes-ul EQS are o caroserie complet diferită de sedanul EQE din clasa de lux din care derivă, având o lungime ceva mai scurtă, de 5,12 metri, o lățime ceva mai mare, de 1,95 metri și o înălțime de 1,71 metri (cu peste cu 20 centimetri în plus față de modelul EQE). Ampatamentul rămâne neschimbat cu măsura de 3,21 metri, dar la interior există un al doilea rând de scaune reglabile și glisante electric iar opțional este propus un al treilea rând de scaune care oferă spațiu pentru încă doi pasageri și care îi conferă modelului o încadrare cu adevărat de model din clasa de lux cu 7 locuri. Portbagajul are o capacitate de încărcare variabilă cuprinsă între 645 și 2.100 litri în configurația cu 5 locuri și respectiv între 565-2.020 litri pentru cea cu 7 locuri.

Stilul exterior al SUV-ului Mercedes EQS beneficiază de mai multe elemente caracteristice ale modelului sedan EQE, începând cu grila frontală închisă de culoare neagră în stil „black panel” și banda luminoasă continuă care combină grupurile optice cu tehnologia Digital Light oferită opțional. Inclusiv la partea din spate, SUV-ul EQS, împrumută unele elemente de stil de la modelul sedan EQE precum banda luminoasă continuă cu formă curbată și cu tehnologie helix 3D. La interior, este propus opțional spectaculosul maxi ecran MBUX Hyperscreen cu trei display-uri la care se pot adauga alte două display-uri pentru pasagerii de pe bancheta din spate.

Printre numeroasele dotări de ultimă oră oferite standard sau contracost în echipamentul noului Mercedes EQS, merită menționată suspensia pneumatică Airmatic cu reglare automată continuă, direcția pe patru roți și sistemul de navigație ultraperformant. Aceste ultime două funcții pot fi actualizate sau adăugate prin actualizări online over-the-air cum ar fi roțile din spate direcționale de 10 ° în loc de 4,5 °.

Tot la interior, al doilea rând de scaune este reglabil electric în lungime (13 cm) și înclinare (14 ° înainte și 4 ° înapoi) și poate fi rabatat până la configurația 40:20:40. Pentru încărcarea portbagajului cu obiecte mai voluminoase, spătarele din al doilea rând permit poziționarea pe verticală, fără a le rabata complet. În versiunea cu 7 locuri există în plus două scaune simple în al treilea rând care pot fi deschise sau pliate mecanic pe partea de jos a portbagajului pentru a crea o suprafață plană, plus funcția Easy Entry care deplasează spătarul înainte cu 29 cm pentru a facilita accesul în spate.

De asemenea, merită menționat ca dotări mai exclusive și Energizing Air Control Plus care include filtrul HEPA pentru praf fin și polen, sistemul audio Dolby Atmos care creează o experiență sonoră la 360 de grade. Modurile de condus din care se poate alege cu ajutorul lui Dynamic Select sunt Eco, Comfort, Sport și Individual, iar versiunile 4Matic cu două motoare și tracțiune integrală au inclusă și setarea Offroad.

Gama noului SUV Mercedes EQS cuprinde versiunea entry-level EQS SUV 450+ care are un singur motor electric, tracțiune spate, dezvoltă o putere maximă de 360 CP (265 kW) și un cuplu maxim de 568 Nm. Datorită bateriei cu o capacitate de 107, 8 kWh utilizabili (400 volți) autonomia variază între 536 și 660 km. Încărcătorul de bord AC are o putere de bază de 11 kW care contra cost, poate fi majorată la 22 kW, în timp ce reîncărcarea DC poate ajunge la 200 kW. Acest lucru se traduce printr-un timp de încărcare DC de doar 31 de minute cu un nivel de încărcare a bateriei care poate ajunge până la 80%.

Versiunea intermediară din gama noului SUV Mercedes este 450 4Matic care dispune de două motoare, unul poziționat în față iar celălalt în spate, tracțiune integrală, o putere maximă de 360 ​​CP (265 kW) și un cuplu maxim de 800 Nm. Consumul ceva mai mare permite o autonomie cuprinsă între 507 și 613 km cu o încărcare full a bateriei.

Vârful de gamă, cel puțin la lansarea oficială este reprezentat de versiunea 580 4Matic, tot bimotor și tracțiune pe toate roțile și al cărui motor electric este capabil să furnizeze o putere de 544 CP (400 kW) și un cuplu de 858 Nm. Și în acest caz autonomia este cuprinsă între 507 si 613 km.

Comenzile pentru noul SUV electric de lux Mercedes EQS vor demara în vară, iar primele livrări sunt programate pentru începutul anului 2023. Prețul, încă nedezvăluit, nu ar trebui să fie prea mare comparativ cu cel al sedanului EQS cu care împarte aceeași platformă tehnică și ale cărui prețuri în România încep de la 76.720 de euro.

blank
Mercedes EQS
blank
Mercedes EQS
blank
Mercedes EQS
blank
Mercedes EQS
blank
Mercedes EQS
blank
Mercedes EQS
blank
Mercedes EQS
blank
Mercedes EQS
blank
Mercedes EQS
blank
Mercedes EQS
blank
Planșă de bord
blank
Cockpit
blank
Interior
blank
Portbagaj

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?