Home Teste Noul Nissan Qashqai, primul test

Noul Nissan Qashqai, primul test

de

Am testat pentru prima dată noul Nissan Qashqai, un model emblematic pentru marca japoneză cât și pentru segmentul crossover compact.

Noul Nissan Qashqai

Noul Nissan Qashqai

Noul Nissan Qashqai este prezentat, deocamdată, doar în varianta cu tracțiune 4×2, urmând ca varianta 4×4 să fie oferită spre finalul acestui an. Pentru piața europeană, acest crossover este cel mai important model al lui Nissan, prima generație fiind comercializată în 1,5 milioane de exemplare.

Primele noutăți pe care le introduce noul Nissan Qashqai sunt, dincolo de designul modern și tineresc, o semnificativă creștere în dimensiuni, ceea ce se reflectă direct și asupra spațiului interior. Gama de motorizări este nouă, lucru care se reflectă și în reducerea emisiilor și a consumului de carburant.

Cea mai importantă premieră a lui Nissan de la Detroit

La interior noutatea o reprezintă materialele de foarte bună calitate,  atenția pentru ergonomie și versatilitatea, capitol unde soluțiile de compartimentare a portbagajului precum și modul de pliere a banchetei creează o mare varietate de configurații posibile. Șoferul are la dispoziție nu unul, ci două ecrane TFT pentru afișarea informațiilor. Primul  de 5″ este plasat între indicatoarele analogice ale bordului și oferă informații succinte despre date legate de computerul de bord, reglajele mașinii, navigație sau sisteme de avertizare. Al doilea, plasat pe consola centrală are 7″ și este interconectat cu sistemele multimedia și de asitare a parcării.

Noutățile în privința motorizării sunt reprezentate de dieselul de 1,6 litri de 130 CP ce poate fi cuplat la o cutie automată tip CVT, dar foarte placută în utilizare, precum și dieselul 1.5 dci de 115 CP, sau motorul pe benzină 1.2 DiG-T (115 CP) cu injecție directă și supraalimentare.

Nissan schimbă și SUV-ul compact X-Trail

În privința confortului, am apreciat sistemul de asitență la parcare cu cameră de 360 de grade, ce parchează singur mașina atât lateral cât și perpendicular (garare). Acest sitem oferă în plus funcția de avertizare la mișcare în proximitatea mașinii. O serie de noi sisteme de avertizare ajută șoferul, dar cele mai importante sunt cele ale pachetului Kinect care au rolul de a păstra mașina pe traiectorie și a anula mișcările oscilatorii ale caroseriei. Noul Nissan Qashaqai va ajunge în România în luna martie a acestui an, moment în care vom afla și prețurile.

Noul Nissan Qashqai – gama de motorizări

                              DIESEL BENZINĂ
 1.5 dCi   1.6 dCi 1.2 DIG-T 1.6 DIG-T
Putere (CP) 110 130 115 150
Cuplu motor (Nm) 260  Nc. 190 240
Consum mediu (l/100 km) 3.8 4.4 5.6 5.6

Articole similare

Comentarii închise.