Home Știri Noul SUV Renault Symbioz se plasează între Captur și Austral

Noul SUV Renault Symbioz se plasează între Captur și Austral

de Răzvan Măgureanu
Renault Symbioz

·    Renault a dezvăluit numele noului său SUV de clasă compactă care se va plasa între Captur și Austral. Cu 4,41 metri, Renault Symbioz este cu 10 cm mai scurt decât Austral.

Renault a descoperit o nouă nișă între Captur și Austral. Cu 4,41 metri lungime, noul SUV compact Symbioz este cu 10 cm mai scurt decât Austral și cu 18 cm mai lung decât Captur.
Symbioz devine astfel al cincilea SUV în gama Renault după Captur, Austral, Espace și Rafale. 

Symbioz vine de la „symbiose” din limba franceză, ce derivă la rândul lui din cuvântul „symbiosis” din greaca veche, care înseamnă „a trăi împreună”,  o valoare adânc înrădăcinată în ADN-ul Renault și exprimată prin conceptul „voitures à vivre”.  

Este un cuvânt care este similar în multe limbi: „symbiosis” în engleză, „simbiose” în spaniolă și „simbiosi” în italiană, ceea ce face ca numele Symbioz să fie ușor de înțeles de către un public larg.

Pentru acest nou model compact de familie, ne-am dorit să punem în centrul numelui oamenii și relația specială pe care o familie o are cu mașina sa. Numele Symbioz ilustrează perfect viața alături de vehiculul nostru, un loc ce permite pasagerilor să se identifice cu mașina și să se integreze în mediul înconjurător.

Sylvia Dos Santos, Head of Naming Strategy, Renault Marketing Division

Numele Symbioz nu este totuși nou la Renault deoarece francezii au avut un concept cu acest nume care desemna un concept electric prezentat în toamna lui 2017 la salonul de la Frankfurt.

 Noul Renault Symbioz vine cu noua generație a plafonului panoramic din sticlă Solarbay apărut în premieră la noul Scenic, care are la bază tehnologia PDLC, ce îi permite opacizarea.

De asemenea, printre motorizări se va afla și cunoscutul sistem de propulsie hibrid de 145 CP care echipează mai multe modele Renault. Francezii promit că sistemul de propulsie hibrid va fi foarte eficient pe Symbioz datorită masei reduse de sub 1500 kg.

Renault Symbioz se va prezenta în primăvara lui 2024 dar francezii nu au anunțat dacă va fi expus la salonul de la Geneva.  

        

Renault SymbiozRenault SymbiozRenault Symbioz

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.