Home Motorsport Nürburgring – 90 de ani de curse în Iadul Verde – EPISODUL 1

Nürburgring – 90 de ani de curse în Iadul Verde – EPISODUL 1

de

Doborârea recordului de viteză, de două ori în decurs de o săptămână, pe bucla de nord a circuitului Nürburgring, dar și împlinirea a nouă decenii de existență a  – poate -celui mai faimos circuit de motorsdport din lume, m-a determinat să realizez o poveste a istoriei curselor pe Nürburgring, dar și a celor mai de seamă recorduri de viteze bifate acolo. Întreaga poveste o puteți citi în ediția de iulie Auto Motor și Sport, aflată la centrele de difuzare a presei. Dacă nu ați apucat să achiziționați revista, iată un prim episod al acestei povești:

Nürburgring a subjugat imaginația a generații întregi de piloți, fani ai motorpsortului sau simpli conducători auto, devenind – totodată – și un lait motiv și un standard de „bifat” în portofoliul de către producătorii de automobile de performanță. Anul acesta, Nürburgring sărbătorește 90 de ani de curse, motiv pentru care am realizat această incursiune în istoria și „bornele” (poate) celui mai celebru circuit din lume.

Construit în anii 20 ai secolului trecut, circuitul înconjura satul și castelul Nürburg, situate în Munții Eifel din Germania. Inițial, acest circuit, cunoscut sub numele de The Ring (Inelul), era mai degrabă un secret al constructorilor de automobile și al piloților din Vestul Europei, care se reuneau aici pentru curse mai degrabă locale decât internaționale. Însă, în decursul anilor, popularitatea Nürburgring-ului a crescut exponențial, pe măsură ce tot mai mulți constructori veneau aici pentru a-și testa noii bolizi, dar și odată cu debutul curselor din campionatele mondiale de motorsport. Această popularitate a fost construită atât pe baza declarațiilor unor piloți celebri, în urma unor curse intarte în analele istoriei motorsportului, cât și atenției într-un crescendo exdponențial acordat de mass-media după fiecare nou record obținut. În prezent, Nürburgring este mai mult decât un simplu circuit… este un monument închinat templului vitezei, un loc de pelerinaj pentru toți cei infectați de virusul motorsportului.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.