Home Știri Oficial: Înlocuitorul lui Lamborghini Aventador are 1.015 CP

Oficial: Înlocuitorul lui Lamborghini Aventador are 1.015 CP

de Dan Damian
Lamborghini LB744 engine

Lamborghini a prezentat toate detaliile sistemului de propulsie ale înlocuitorului lui Lamborghini Aventador. Și cifrele sună înfiorător de bine!

Nu știm cum îl cheamă, producătorul italian îi spune deocamdată Lamborghini LB744. Este înlocuitorului lui Aventador și îl vom vedea în versiune de serie foarte curând, dar, deocamdată, italienii ne spun tot ce are sub capotă. Mai exact un sistem PHEV – de fapt, ei îi spun HPEV (High Performance Electrified Vehicle) – foarte performant, capabil să producă nu mai puțin de 1.015 CP. Cu 14 CP mai mult decât Ferrari SF90 Stradale.

Lamborghini nu renunță la motoarele V12, celebre încă de la debutul din 1963 pe modelul 350GT, doar că, de acum și până când vor fi retrase, acestea vor fi electrificate. Așa că Lamborghini LB744 vine cu un V12 de 6,5 litri, aspirat, capabil să producă 825 CP/9.250 rpm și 725 Nm/6750 rpm. Este cel mai puternic V12 produs vreodată de Lamborghini și, datorită unui sistem de distribuție reproiectat, este capabil să suporte un maxim de 9.500 rpm. Un alt punct important al performanțelor este raportul de compresie de 12.6:1, mai mare decât cel de 11.8:1 al lui Aventador Ultimae. Unitatea are o masă de doar 218 kg, cu 17 kg mai puțin decât V12-ele lui Aventador.

Lamborghini LB744 - structura

Mai important este însă ce îl însoțește: nu mai puțin de 3 motoare electrice. Două dintre ele sunt pe puntea față, fiecare asigurând propulsie pentru câte o roată, iar al treilea este în spate și antrenează puntea posterioară. Fiecare dintre cele două motoare din față cântărește 18,5 kg și furnizează 150 CP și 350 Nm. Bateria de 3,8 kWh are 1550 mm lungime, 301 mm înălțime și 240 mm lățime și este plasată în ceea ce era până acum tunelul transmisiei, tocmai pentru a menține cât mai jos centrul de greutate. Înlocuitorul lui Lamborghini Aventador poate rula strict electric, dar probabil pe distanțe de câțiva km, având în vedere capacitatea redusă a bateriei. Italienii nu au comunicat încă autonomia electrică, dar spun că Lamborghini LB744 are marșarierul doar pe baza motoarelor electrice din față (la fel ca Ferarri SF90), dar poate intra și motorul spate în condiții de aderență redusă. În modul pur electric avem și o premieră – Ferrari cu tracțiune față – pentru că doar motoarele punții anterioare trag, dar șoferul îl poate cupla și pe cei din spate atunci când este nevoie, așadar LB744 poate rula cu tracțiune integrală în modul electric. Spuneam că baterie nu poate asigura cine știe ce autonomie electrică, dar poate fi încărcată în doar 30 de minute cu puterea maximă suportată, de 7 kW. Motorul V12 este și mai rapid la acest capitol, o poate încărca în doar 6 minute.

Lamborghini LB744 engine

Din calculele constructorului italian, emisiile sunt cu 30% mai mici decât cele ale lui Aventador.

Pentru înlocuitorul lui Lamborghini Aventador, italienii au creat o cu noul nouă cutie de viteze, cu dublu-ambreiaj și 8 trepte. Aceasta cântărește doar 193 kg, cu tot cu motorul electric spate, plasat deasupra ei și care produce 150 CP și 150 Nm. Și amplasarea acestei cutii este mai puțin obișnuită. Este montată transversal, în spatele motorului V12 longitudinal, tocmai pentru lăsa liber tunelul clasic al transmisiei pentru pachetul de baterii.

Mașina va debuta în scurt timp și atunci îi vom ști atât numele comercial, cât și cifrele performanțelor dinamice.

 

 

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.