Home Știri Oficial: Mercedes EQG concept, adică noul G electric în fază preliminară

Oficial: Mercedes EQG concept, adică noul G electric în fază preliminară

de Dan Damian
Mercedes EQG concept

Mercedes arată la Salonul Auto de la Munchen (IAA Mobility) noul Mercedes EQG concept, un preview al viitoarei Clasa G cu propulsie electrică.

Unul dintre cele mai respectate și apreciate modele off-road, Mercedes Clasa G,  lansat în 1979 și vândut în peste 400.000 de exemplare până acum, va avea o versiune electrică și ne facem o idee despre cum va fi noul model de serie prin intermediul conceptului Mercedes EQG concept, un concept, dar unul foarte aproape de producția de serie, spune Mercedes. Cum era de așteptat, constructorul german păstrează elemente vizuale definitorii ale Clasei G, dar le combină cu elemente tipice modelelor electrice Mercedes. Vedem, de exemplu, cam același design, dar cu grila față dominată nu de priza de aer pentru radiator, ci de conturul grilei și emblema Mercedes luminate de o linie de LED-uri. Se observă imediat jantele de 22 inchi, polișate, aproape pline, caracteristice modelelor electrice. În plus, în locul roții de rezervă de pe hayon, observăm o “cutie”, aproape pătrată, cu o linie de LED-uri care o definește și care nu ascunde roata de rezervă, ci un spațiu util în care pot fi ținute cablurile de încărcare.

Mercedes EQG conceptPlafonul mașinii găzduiește o adevărată structură, care se remarcă prin linia de LED-uri cu lumină albă în partea frontală și prin. linia de LED-urile roșii în partea din spate.

Mercedes EQG conceptMercedes nu a prezentat nici o poză de interior a noului Mercedes EQG concept, la fel cum nu dă prea multe informații despre sistemul de propulsie. Ni se spune că acesta este format din câte un motor electric pentru fiecare roată, cutia de viteze are două trepte și cam atât. Nu există încă informații despre puterea motoarelor,  capacitatea bateriei sau autonomie. Asta deși Mercedes insistă că EQG concept este foarte aproape de modelul care va intra în producție de serie. Chiar și în versiunea electrică, G-ul păstrează puntea față cu suspensii independente, dar și puntea spate rigidă, la fel cum păstrează și caroseria cu șasiu separat.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.