Home Modele noi Oficial: Noul Hyundai Bayon, cel mai mic SUV Hyundai

Oficial: Noul Hyundai Bayon, cel mai mic SUV Hyundai

de Dan Damian
Hyundai Bayon

Constructorul coreean a prezentat cel mai mic SUV din gamă. Hyundai Bayon vine cu un stil mai tineresc și rulează pe platforma lui i20.

Conceput special pentru piața europeană, Hyundai Bayon (inspirat de numele orașului Bayonne, din Franța) le permite celor de la Hyundai să intre în segmentul crossover-elor de clasă mică, unde se duce o luptă acerbă pentru atragerea de clienți tineri, mulți aflați la prima mașină.

Astfel, Hyundai Bayon abordează un stil proaspăt și, dacă la partea frontală vedem asemănarea cu SUV-ul imediat superior, Kona, spatele vine cu un desen interesat, o lunetă care pare împărțită în două secțiuni și stopuri mari, dispuse pe înălțime, care mulate pe curbura hayonului. Cum era de așteptat, partea de personalizare va fi una importantă, astfel că Hyundai Bayon va oferi mai multe elemente de acest tip, inclusiv câte două nuanțe pentru culoarea caroseriei.

Hyundai Bayon

Dimensiunile sunt caracteristice clasei mici: 4,18 metri lungime, 1,775 metri lățime și 1,49 metri înălțime. De asemenea, Hyundai Bayon are o gardă la sol de 183 mm (cu cele mai mari jante, de 17 inchi), valoare superioară multor crossovere din acest segment. Portbagajul are un volum de 411 litri.

Interiorul este în mare parte preluat de la Hyundai i20 și oferă inclusiv un tabloul de bord digital, de 10,25 inchi și, opțional, display central de 10.25 inchi, în locul celui de 8 inchi aflat în echiparea standard, care permite conexiune CarPlay wireless (premieră în acest segment, spune Hyundai). Consola centrală include spațiu pentru încărcare wireless și două porturi USB (plus unul pentru pasagerii din spate).

Hyundai Bayon

Gama de motorizări începe cu un motor aspirat, de 1,2 litri și 84 CP. Apoi urmează motorizarea de 1,0 litri, turbo, cu 3 cilindri și sistem mild hybrid (48V) oferită în două versiuni de putere: 100 CP și 120 CP. În cazul acestui motor, se poate opta și pentru cutia de viteze 7-DCT, cu dublu ambreiaj și 7 trepte, în locul celei manuale inteligente, cu 6 rapoarte.

Hyundai Bayon este primul model din afara celor de performanță de la Hyundai care primește sistemul Rev Matching (sicronizarea turației motorului cu cea a cutiei, la retrogradare) pentru motorul de 1.0 litri, cu transmisie manuală, 6iMT, în modul Sport.

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.