Home Știri Volvo va produce doar mașini electrice începând cu 2030

Volvo va produce doar mașini electrice începând cu 2030

de Dan Damian
Volvo, exclusiv electrice din 2030

Volvo a anunțat astăzi că, începând cu 2030, va produce doar mașini electrice, pe care le va vinde doar online.

Volvo, aflat sub umbrela Geely, anunță accelerarea planurilor pentru producția mașinilor electrice și își ia angajamentul ca, după anul 2030, să producă doar modele electrice și să elimine din gama sa globală toate modelele echipate cu motoare termice. Adică vor elimina inclusiv modelele cu sistem hibrid de propulsie.

Anunțul vine la puțin timp după ce și Jaguar a anunțat că va trece la o gamă strict electrică, chiar mai devreme, începând cu anul 2025.

Constructorul suedez afirmă că tot mai mulți clienți acceptă mașinile electrice, infrastructura de încărcare a bateriilor se extinde rapid, astfel încât nu mai are rost să investească într-o tehnologie a cărei cotă scade rapid alegând să se concentreze pe producția de mașini electrice. De asemenea, Volvo schimbă și modelul de business, afirmând că vom putea cumpăra mașinile electrice ale mărcii doar online, un alt aspect în care Volvo va investi în următorii ani.

Volvo XC40 Recharge P8 AWD

La acest moment, Volvo are un singur model electric, XC40 Recharge, echipat cu două motoare electrice, ambele cu câte 204 CP, pentru un total de 408 CP. Bateria are o capacitate utilă de 75 kWh și permite o autonomie oficială de 416 km. În aceste condiții, Volvo XC40 Recharge oferă o viteză maximă de 180 km/h (toate modelele Volvo, indiferent de motorizare, sunt limitate la 180 km/h), accelerația 0 – 100 km/h fiind posibilă în 4,9 secunde.

În afară de acest prim model electric, Volvo a investit în tehnologia hibridă de propulsie, pe care o oferă pe majoritatea modelelor din gamă.

Tot astăzi este o zi foarte importantă pentru suedezi, în acest context, pentru că Volvo va prezenta al doilea său model electric, tot din seria 40. Evident, veți găsi toate informații aici, pe Auto Motor și Sport.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.