Home Știri Toyota Yaris este Car of the Year 2021

Toyota Yaris este Car of the Year 2021

de Dan Damian
Toyota Yaris - COTY 2021

A patra generație Toyota Yaris a câștigat titlul Car of the Year 2021, rezultatul acestei competiții fiind prezentat într-un eveniment online.

Așa cum eram obișnuiți, în primele zile ale lunii martie se anunță câștigătorul prestigioasei competiții Car of the Year. Anul acesta, la fel ca și anul trecut, ceremonia de anunțare a câștigătorului s-a desfășurat în cadrul unui eveniment online, din motive de siguranță. În mod normal, rezultatele competiției erau anunțate în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Toyota Yaris, modelul de clasă mică al constructorului japonez, ajuns la la patra generație a obținut anul acesta titlul Car of the Year, la o diferență de 26 de puncte de ocupantul locului 2, Fiat 500. Pe locul trei s-a clasat Cupra Formentor, la un singur punct în spatele lui Fiat 500.

Este al doilea titlu COTY pe care îl primește acest model, după ce prima generație a câștigat competiția în anul 2000, urmată de Prius, cinci ani mai târziu.

Iată rezultatele complete COTY 2021:

Toyota Yaris:                               266 puncte

Fiat New 500:                              240 puncte

Cupra Formentor:                       239 puncte

Volkswagen ID.3.:                       224 puncte

Škoda Octavia:                            199 puncte

Land Rover Defender:               164 puncte

Citroën C4:                                   143 puncte

Astăzi a avut loc, online, anunțarea câștigătorului, în cadrul unui eveniment transmis în direct pe site-ul Salonului Auto de la Geneva, a cărui echipă a organizat această competiție în ultimii 10 ani.

Din juriul care acordă cel mai râvnit titlu al industriei auto, la nivel european, fac parte 59 de jurnaliști din 22 de țări.

Noua Toyota Yaris este disponibilă cu un motor de 1,0 litri, cu 72 CP, prețul fiind de 13.082 euro, în România. Este disponibilă și versiunea Hybrid, care vine cu un motor de 1,5 litri și 116 CP (91 CP + 80 CP ai motorului electric) pentru un consum mediu de 4,3 litri/100 km, caz în care prețul pornește de la 23.665 euro. În curând, pe piața din România va fi disponibilă și versiunea Cross.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.