Home Modele noi Oficial: Rolls-Royce Spectre – Primul Rolls electric

Oficial: Rolls-Royce Spectre – Primul Rolls electric

de Dan Damian
Rolls-Royce Spectre

Ceea ce Rolls a anunțat acum câțiva ani, s-a întâmplat. Constructorul britanic a prezentat noul Rolls-Royce Spectre, primul model electric din istoria de peste 100 de ani a mărcii.

Designul noului Spectre aparține unui alt limbaj estetic, ceva mai tehnic, dar care păstrează perfect imaginea Rolls. Cel mai evident aspect îl observăm imediat la partea frontală, unde linia foarte subțire de LED-uri este în prim-plan, în vreme ce farurile principale, cu fundal negru, sunt poziționate mai jos. Britanicii descriu acest nou model ca fiind creatorul unei noi clase: Ultra-Luxury Electric Super Coupé. Rolls-Royce Spectre păstrează magia dimensiunilor uriașe, chiar dacă este un coupe cu două uși și patru locuri. Mașina are 5.453 mm lungime, 2.080 mm lățime și înălțime de 1.559 mm. Cu o asemenea lungime, ampatamentul este mai mult decât generos – 3.210 mm.

Rolls-Royce Spectre

La interior, vedem o combinație de comenzi analogice și digitale, cu proporția clar în favoarea celor digitale. De altfel, Rolls-Royce spune că spectre este cel mai conectat Rolls creat vreodată. Tablou de bord digital, display central în continuarea acestuia, clasicul ceas și apoi, în dreptul pasagerului, un alt display. Comenzile climatizării au rămas însă analogice. Pentru portierele cu deschidere în oglindă, poate fi comandată opțiunea Starlight Doors, adică 4.796 de mici stele, luminate difuz, pentru o ambianță deosebită.

Rolls-Royce Spectre

Platforma pe care este construit noul Rolls-Royce Spectre este cea din aluminiu, modificată pentru a acomoda, în podea, cele 700 kg ale bateriilor. Rolls-spune că Spectre oferă o rigiditate cu 30% mai mare decât a oricărui alt model din gamă.

Constructorul britanic oferă și datele tehnice de bază, despre care spune însă că sunt preliminare, dar nu spune nimic despre capacitatea bateriei. Astfel, Spectre are un motor de 585 CP și 900 Nm, care îi permit să ajungă la 100 km/h în doar 4,5 secunde, în ciuda masei la gol de 2.975 kg. Autonomia vizată ar trebui să fie de 520 km. Mașina este încă în teste, dar poate fi rezervată, livrările urmând să înceapă către finalul anului viitor. Prețul? Încă necunoscut, dar plasat, spune Rolls, între Cullinan și Phantom.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.