Home Modele noi Renault 4Ever Trophy – Conceptul viitorului EV Renault 4

Renault 4Ever Trophy – Conceptul viitorului EV Renault 4

de Dan Damian
Renault 4Ever Trophy concept

Marea noutate din standul Renault de la salonul Auto de la Paris a fost conceptul Renault 4Ever Trophy, care se va transforma în noul EV Renault 4.

Renault a găsit o nișă prin interpretarea modernă a unor modele legendare din istoria sa. Desigur, în versiune electrică. Anul trecut a fost conceptul Renault 5, anul acesta, la Paris, a debutat Renault 4Ever Trophy. Tot concept, dar care va ajunge în producția de serie, sub numele Renault 4, în 2024. Îl va urma Renault 5, un an mai târziu.

Renault 4Ever Trophy este un SUV de clasă mică, care adoptă liniile generale ale modelului Renault 4, care a debutat în 1961. A fost un model legendar pentru marca franceză, s-a vândut în peste 8 milioane de exemplare, în peste 100 de țări. Conceptul prezentat la Paris vine la aniversarea de 60 de ani a lui Renault 4.

Renault 4Ever Trophy concept

Evident că, peste doi ani, Renault 4, care va fi oferit doar cu propulsie electrică, va pierde o parte din elementele conceptului. În principal pe cele care fac din Renault 4Ever Trophy un mic off-roader de aventură, pentru că designerii constructorului francez, conduși de Gilles Vidal, au venit cu mai multe elemente spectaculoase. Dacă vă uitați cu atenție la jante, veți observa pe interiorul lor mici compresoare de aer, cum au mașinile de rally-raid, pentru a ajusta din mers presiunea în anvelope. În plus, roata de rezervă este plasată pe plafon, pe un suport din fibră de carbon, iar pe un alt suport, de pe lunetă, desigenerii s-au gândit să aplaseze o lopată. Ideea de aventură este subliniată de protecțiile masive ale părții inferioare a caroseriei. Vă imaginați că toate aceste elemente vor fi fie îndepărate, fie mult mai “domestice” la modelul de serie.

Renault 4Ever Trophy concept

Renault nu a dat nici un fel de detalii tehnice, cu excepția dimensiunilor: 4.160 mm lungime, 1.950 mm lățime și 1.900 mm înălțime. Ampatamentul este de 2.570 mm.

Despre motorizare, nimic deocamdată, doar că va fi strict electrică. De altfel, noul Renault 4 va fi construit pe platforma CMF-BEV în cadrul complexului ElectriCity din nordul Franței.

Tot Renault 4 va fi primul model al constructorului francez care îl va integra pe RENO. Acesta este un asistent vocal cu limbaj natural (în stilul Siri din ecosistemul Apple), care a și spus câteva cuvinte la lansarea lui renault 4Ever Trophy, într-o mică discuție cu Luca de Meo, CEO Renault.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.