Home Știri (Video) Patrol aniversar, Audi la CES, Infiniti EV și Jeep iernatic

(Video) Patrol aniversar, Audi la CES, Infiniti EV și Jeep iernatic

de Aurel Niculescu
(Video) Patrol aniversar, Audi la CES, Infiniti EV și Jeep iernatic

Avem un început de săptămână cât se poate de expansiv. Nissan sărbătorește 35 de ani de existență pentru Patrol. Audi se pregătește deja pentru primul mare eveniment al anului 2019 – CES Las Vegas. Infiniti promite un crossover electric pentru NAIAS. Iar Jeep iernează la CampZero, în Italia.

Constructorul japonez Nissan a ținut să ne reamintească de legendarul model 4×4 Patrol, care acum 35 de ani devenea primul său vehicule produs în Europa – la fabrica Zona Franca din Barcelona, Spania. Sigur, Patrol nu se mai vinde în Europa și nici nu se mai produce în Spania din 2001 – însă acesta își continuă povestea în alte colțuri ale lumii. A șasea generație – apărută în 2010 – este oferită în Orientul Mijlociu, America (Nissan Armada / Infiniti QX80) sau zona Eurasia. Astăzi, după ce în 1983 cunoscutul vehicul de teren accidentat devenea primul model produs la Barcelona, compania japoneză continuă tradiția 4×4 cu Nissan Navara și frații săi de platformă Renault Alaskan și Mercedes-Benz Clasa X.


Nissan a privit un pic în trecutul său istoric cu aniversarea de 35 de ani în Europa pentru Patrol. În schimb, Audi este orientat ferm către viitor, anunțând intenția sa de a prezenta cele mai noi inovații la show-ul de tehnologie CES (Consumer Electronics Show) din Las Vegas. Pentru a fi siguri că standul lor va fi una dintre atracțiile majore ale evenimentului, Audi promite transformarea interiorului automobilului într-un adevărat parc de distracție. Astfel, ei vor să devină pionierii unui nou format de „entertainment” digital – menit să le ocupe timpul pasagerilor atunci când automobilul se ocupă de condus. În plus, o a doua tehnologie – „Audi Immersive In-Car Entertainment,” se va ocupa de partea staționară, atunci când automobilul poate fi transformat într-un adevărat cinematograf.


Infiniti, în schimb, se pregătește pentru primul mare eveniment al industriei de profil din 2019 – „The North American International Auto Show (NAIAS),” de la Detroit. Acolo, marca de lux niponă își va prezenta strategia pentru viitor – o platformă complet nouă, dedicată automobilelor electrice, materializată sub forma unui nou crossover EV. La Salonul Auto de la Detroit, Infiniti își va sărbători cea de-a 30-ea aniversare cu un pachet complet: noua arhitectură electrică, crossover-ul EV și un limbaj de design complet nou, dedicat modelelor electrificate.Nu în ultimul rând, ne întoarcem în Europa pentru a discuta un pic despre ce pot face pasionații mărcii Jeep iarna aceasta. Printre numeroasele posibilități, compania propune și o aventură „Jeep® Winter Experience” la CampZero, un „Active Resort”, ascuns în valea Ayas, în apropiere de Champoluc, în Italia. Acolo, fanii se vor putea bucura într-un cadru organizat – și mai ales în deplină siguranță – de legendarele capabilități 4×4 ale modelelor Wrangler Rubicon și Sahara, Renegade Trailhawk, Cherokee Limited 4×4, Compass Limited 4×4 sau chiar ale „monstrului” Grand Cherokee Trackhawk.

https://youtu.be/3iKGcbBGGgs

Última unidad del Nissan Patrol 2001
(Video) Patrol aniversar, Audi la CES, Infiniti EV și Jeep iernatic

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.