Home Motorsport (Video) Gymkhana TEN, Lincoln „sinucigaș” și un Sierra AT4

(Video) Gymkhana TEN, Lincoln „sinucigaș” și un Sierra AT4

de Aurel Niculescu
(Video) Gymkhana TEN, Lincoln „sinucigaș” și un Sierra AT4

Astăzi avem exclusiv noutăți sosite de peste ocean. Legendarul Ken Block a ajuns la ediția aniversară, cu numărul „TEN”, al seriei Gymkhana. Lincoln, în schimb, ne propune seria specială Continental Coach Door. Iar dacă sunteți mai degrabă interesați de parcursuri off-road, atunci nu ratați noul „Off-Road Performance Package” pentru GMC Sierra AT4.

Cu siguranță Ken Block și seria Gymkhana nu mai au nevoie de absolut nici un fel de introducere. Exceptând cazul în care ați călătorit în timp și sosiți direct din Evul Mediu în anul de grație 2018, deja știți foarte bine cine sunt Block și Gymkhana. Pe final de an, probabil cel mai așteptat video de pe YouTube pentru fanii automobilelor în general și ai motorsportului în special, este chiar Gymkhana TEN. Și avem cu toții ce vedea – deoarece Block a împărțit și adunat totul pentru a ieși rotund la zece: cinci locații din jurul lumii și cinci automobile cu care să tortureze seturi nenumărate de pneuri.Nu degeaba subtitlul pentru Gymkhana TEN este chiar „The Ultimate Tire Slaying Tour”. Bine, suspectăm și ceva marketing la mijloc… Nu mai contează, deoarece întreaga cascadorie este absolut epică. Pe scurt, Block ajunge în trei locații din America – între ele Detroit și Los Angeles – în Mexic și Suedia. Automobilele pe care le alege sunt perfecte pentru fiecare în parte: un Ford Fiesta WRC, infamul Hoonicorn Mustang cu ai săi noi 1400 CP, un Ford Focus RS RX, un îndrăgit Escort RS Cosworth și, bineînțeles, noul Hoonitruck (Ford F-150 din 1977 cu aproape 1000 CP). Fiți pregătiți să abandonați ziua de lucru… cele 19 minute sunt bune de văzut în replay ore în șir!Ca să ne liniștim un pic după toate scamatoriile auto-magice din Gymkhana TEN, trebuie să discutăm despre cea mai nouă ediție limitată pregătită de marca de lux Lincoln. Compania a decis că trebuie să le ofere colecționarilor un model cu totul și cu totul special: Lincoln Continental 80th Anniversary Coach Door Edition. Cu o privire aruncată în trecutul glorios, în speță decada 1960, Lincoln a hotărât să reînvie tradiția portierelor „suicide”, cu deschidere opusă sensului de mers – denumite și „coach doors” (uși de trăsură!). Trebuie să recunoaștem că nu ne-am așteptat ca acest tip de portiere să arate bine altundeva decât pe un Rolls-Royce – însă Continental Coach Door Edition este o surpriză plăcută… ochiului.


Nu sunt la fel de plăcute detaliile despre disponibilitate – Lincoln a programat o producție de doar 80 de unități pentru anul viitor. Apoi, un număr încă necunoscut de unități vor mai fi produse și pentru MY2020. Exceptând amplasamentul portierelor, noua ediție specială pare un Continental standard – însă de fapt este exact opusul. Inginerii au trebuit să lucreze asiduu pentru a mări ampatamentul cu peste 15 cm pentru a face loc noilor uși spate. Acestea din urmă se deschid la un unghi perfect de 90 de grade – iar propulsia este asigurată, exclusiv, de motorizarea de 3 litri twin-turbo V6 de 400 CP și 542 Nm.


Pasionații de aventuri în teren accidentat ar trebui să fie atrași de noutățile oferite de GMC marelui pickup truck Sierra 1500. Mai exact, versiunea AT4 (deja un off-roader performant) primește de acum și aportul noului „Off-Road Performance Package”. Datorită acestuia, propulsorul V8 de 6,2 litri primește câteva modificări care duc la creșterea puterii cu 15 CP / 12 Nm pentru un total de 435 CP / 636 Nm. Mai sunt incluse în pachet și noi jante de 18 inch cu pneuri specializate pentru off-road, precum și toate bonusurile incluse în echiparea standard a versiunii AT4.

(Video) Gymkhana TEN, Lincoln „sinucigaș” și un Sierra AT4

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.