Home Modele noi Peugeot e-308 electric cu o autonomie de 400 km din 2023

Peugeot e-308 electric cu o autonomie de 400 km din 2023

de George Grosu
blank

Modelul compact 308 de la Peugeot va fi disponibil și într-o versiune pur electrică începând din toamna anului 2023. Primele date tehnice ale noii versiuni au fost dezvăluite chiar de către conducerea producătorului francez.

Peugeot va lansa modelul 308 și ca versiune pur electrică în anul 2023. Versiunea e-308 cu propulsie electrică va fi disponibilă atât în varianta de caroserie hatchback și cât și cea break denumită Station Wagon. Cu această nouă versiune electrică, modelul compact de la Peugeot putem spune că acoperă toate tipurile de propulsie (diesel, benzină, PHEV, BEV).

Grupul motopropulsor electric cu baterie este derivat din cel al modelelor din clasa mică e-208 și e-2008, dar a fost adaptat pentru o utilizare extinsă în cazul noului e-308. Puterea motorului electric crește de la 100 la 115 kW (adică de la 136 la 156 CP) în timp ce valoarea cuplului atinge valoarea de 270 Nm fiind cu 10 Nm mai mare decât cel al celor două modele mai mici. Transmisia se realizează doar pe rotile din față, o versiune cu tracțiune integrală nu face parte încă din planurile Peugeot. Unitatea este asociată cu o baterie care a crescut în capacitate de la 50 la 54 kWh și este amplasată în podeaua automobilului. Peugeot atinge o densitate mai mare de energie cu o nouă compoziție chimică a bateriei NMC. Împreună cu reglajul aerodinamic, o pompă de căldură pentru încălzirea interioară și alte măsuri de eficiență, Peugeot e-308 ar trebui să asigure o autonomie de aproximativ 400 de kilometri.

Capacitatea maximă de încărcare pentru sistemul de 400 volți este de 100 kW. Acest lucru permite stocarea energiei să fie reîncărcată de la 10 la 80 la sută în aproximativ 30 de minute. Procesul de încărcare durează aproximativ cinci ore în cazul utilizării unei prize obișnuite. Alternativ, Peugeot e-308 poate fi alimentat și cu un încărcător de 7 kW.

Din punct de vedere vizual, nu ar trebui să existe diferențe vizibile față de modelele plug-in-hybid deja aflate în oferta modelului 308. La fel și când vine vorba de spațiul din habitaclu și din portbagaj, versiunile PHEV și BEV ar trebui să fie, de asemenea, la egalitate. Noul Peugeot e-308 va fi, de asemenea, la egalitate cu versiunea PHEV în ceea ce privește greutatea, aceasta din urmă cântărește în jur de 1.600 kg.

Propulsia electrică cu baterie de la Peugeot e-308 se bazează pe binecunoscuta platformă Stellantis EMP2 care va fi utilizată mai târziu și de celelalte modele compacte din grupul multinational Stellantis, respectiv Opel Astra și DS4.

Peugeot adaugă o versiune pur electrică gamei de modele 308 în anul 2023. Noul Peugeot e-308 utilizează o tehnologie de propulsie îmbunătățită de la modelele electrice Peugeot mai mici și care promite să asigure o autonomie de aproximativ 400 de kilometri. Același grup motopropulsor va fi regăsit mai târziu și pe celelalte modele compacte DS4 și Opel Astra din grupul Stellantis.

blank
Peugeot 308 Hatchback
blank
Peugeot 308 Hatchback
blank
Peugeot 308 Hatchback
blank
Peugeot 308 SW
blank
Peugeot 308 SW
blank
Peugeot 308 SW

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?