Home Știri Planul de modele Dacia 2022-2025

Planul de modele Dacia 2022-2025

de Răzvan Măgureanu
dacia Bigster

Xavier Martinet, directorul de vânzări al mărcii Dacia, a dezvăluit planul de modele Dacia pentru perioada 2022-205 într-un interviu acordat revistei noastre partenere, auto motor und sport.

Auto Motor und sport: Creștere de 3% a vânzărilor și o cotă de piață stabilă în 2021 în ciuda pandemiei și crizei cipurilor sunt un motiv de satisfacție?
Xavier Martinet: Marca Dacia a fost mai puțin afectată decât alți producători, dar totuși criza cipurilor a condus la livrări mai mici cu 100.000 unități. De asemenea, în funbcție de piață și de model, timpul de livrare este între trei și patru luni.

Auto Motor und Sport: Cum vedeți viitorul mărcii Dacia în Europa?
Xavier Martinet: Avem așteptări mari de la Jogger care abia a fost lansat. Planul de modele Dacia mai include a treia generație Duster în 2024 și  SUV-ul de clasă compactă Bigster în 2025. Credem că în segmentul de clasă compactă este un potențial foarte mare.

Auto Motor und Sport: Ce rol joacă pentru Dacia propulsia alternativă?
Xavier Martinet: În 2021 procentul de modele cu GPL a fost de circa 30%. De asemenea, primul nostru model electric, Spring, a debutat promițător deși încă nu e disponibil pe toate piețele. Prima Dacie hibridă vine în 2023. Este vorba despre Dacia Jogger E-Tech. Ulterior, sistemul de propulsie hibrid E-Tech de la Jogger va fi disponibil și la Sandero.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?