Salonul Auto de la Geneva Știri

(Video) Porsche 718 GTS 4.0 & Skoda Kamiq Scoutline

Sport cu 718 GTS 4.0 și aventuri cu Kamiq Scoutline

718 GTS 4.0 este ADN-ul comun pentru noul cuplu de gemeni sportivi Porsche Cayman / Boxster. Skoda ne oferă un design mai aventuros cu noul Kamiq Scoutline, chiar și fără AWD. Morgan alege culori nobile pentru Plus 4 70th Anniversary Edition. Iar Kia are „Plan S”.

Porsche nu are multe linii de modele, însă compensează prin incredibila diversitate a variantelor. Astfel, modelele Cayman / Boxster au primit recent o nouă versiune: 718 GTS 4.0. Acestea primesc același motor boxer de patru litri, în șase cilindri și cu 400 CP, folosit pe 718 Spyder și 718 Cayman GT4. Fanii transmisiilor manuale și ambianțelor sonore mai deosebite vor avea parte inclusiv de o cutie cu șase rapoarte și un sistem de evacuare sport cu control dinamic. Sprintul de la 0 la 100 km/h durează 4,5 secunde, iar viteza maximă este de 293 km/h.

Sport cu 718 GTS 4.0 și aventuri cu Kamiq Scoutline

Noua versiune 718 GTS 4.0 oferă mai multă plăcere la volan – din dotarea standard fac parte suspensia sport Porsche Active Suspension Management (PASM), cu gardă la sol redusă cu 20 mm, precum și sistemului Porsche Torque Vectoring (PTV) cu diferențial spate mecanic cu alunecare limitată. Tot standard este oferit și pachetul Sport Chrono ce include o nouă versiune, îmbunătățită, a aplicației Porsche Track Precision. Noile versiuni 718 GTS 4.0 primesc ca semne distinctive jante din aliaj ușor de 20 inch în culoarea negru satinat, opțional sistemul Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB), precum și o multitudine de elemente contrastante și detalii întunecate la nivelul părții de jos a spoilerului, al admisiei de aer complet neagră a părții frontale Sport Design, al farurilor de ceață față, al stopurilor spate și al barei de protecție posterioare – aceasta din urmă fiind redesenată.

Sport cu 718 GTS 4.0 și aventuri cu Kamiq Scoutline

Interiorul îi îmbie pe utilizatori la activități sportive cu ajutorul zonelor îmbrăcate în Alcantara, al scaunelor Sport Seats Plus, al finisajelor din fibră de carbon și sistemului de infotainment Porsche Communication Management (PCM) cu ecran tactil de șapte inch. Navigația online, cu informații din trafic în timp real, și Porsche Connect sunt disponibile ca opțiuni – alături de sistemele de sunet Surround Bose sau Burmester High-End Surround Sound System. 718 Cayman și Boxster GTS 4.0 vor deveni disponibile în România de la sfârșitul lunii martie. Prețurile pornesc de la 86.360,68 euro cu TVA pentru coupé și de la 88.390,82 EUR pentru versiunea decapotabilă.

Sport cu 718 GTS 4.0 și aventuri cu Kamiq Scoutline

Skoda are o nouă versiune pentru micul crossover Kamiq, frate cu Volkswagen T-Cross și Seat Arona – aventurierul Scoutline. Acesta pare mai pregătit pentru a lupta cu jungla urbană, datorită protecțiilor sporite din plastic negru sau argintiu. Echipamentul standard este generos: jante de 17 inch, stopuri LED, scaune față îmbrăcate în ThermoFlux sau detaliile de interior din piele. Publicul va face cunoștință cu noul Kamiq Scoutline în martie, la Salonul Auto de la Geneva.

Sport cu 718 GTS 4.0 și aventuri cu Kamiq Scoutline

Morgan se pregătește pentru o aniversare specială – modelul Plus 4 va împlini șapte decade de existență. Desigur, compania în vârstă de 111 ani va oferi clienților și o ediție specială „Plus 4 70th Anniversary”. Aceasta este un pic mai specială, deoarece șasiul de oțel va fi îmbrăcat în culoarea aurului, iar caroseria primește o la fel de nobilă nuanță Platinum Metallic. Interiorul, în schimb, este dotat cu un volan și covorașe speciale, iar planșa de bord este acoperită cu „Ravenwood”. În plus, Morgan a modificat motorul și evacuarea sport pentru a crește puterea la 182 CP, pentru un sprint de la 0 la 60 mph (96 km/h) îmbunătățit, de sub șapte secunde.

Kia Motors Corporation a dezvăluit primele detalii ale noii sale strategii de mobilitate pe termen mediu și lung, denumită de companie „Planul S”. Aceasta are ca obiectiv atingerea, în mod progresiv, a unei poziții de lider în industria auto viitoare – care va cuprinde servicii de mobilitate, electrificarea automobilelor, dar și conectivitate și autonomie. Astfel, până la finalul anului 2025, Kia va avea în gamă 11 automobile cu baterii electrice – urmărind un total de 25% din vânzările proprii. La nivel global, Kia vizează livrări anuale de jumătate de milion de EV-uri și un milion de automobile electrificate (exceptând China). Compania va oferi și servicii de mobilitate pentru automobilele electrice, iar „Planul S” presupune investiții totale de 25 miliarde USD până în 2025.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE