Știri Video

(Video) VW e United, Supra e 2.0T, iar Mulsanne e 6.75

VW e United, Supra e 2.0T, iar Mulsanne e 6.75

Volkswagen lansează ediția specială United pentru a celebra Campionatul European de Fotbal, în timp ce Toyota este preocupată să atragă noi clienți pentru modelul GR Supra – de acum dotat și cu un propulsor de 2 litri turbo. În schimb, Bentley își ia adio de la marele Mulsanne cu „6.75 Edition”.

Campionatul European de Fotbal va începe pe 12 iunie, odată cu fluierul de începere al meciului inaugural – desfășurat la Roma, între Italia și Turcia. Clienții unui amplu număr de modele Volkswagen vor putea intra în spiritul competiției cu mult înainte, datorită noii serii speciale „United”. Aceasta va fi disponibilă pentru up!, e-up!, Polo, T-Cross, Golf Variant, Golf Sportsvan, T-Roc, Tiguan Allspace, Touran și marele Sharan. Iar Volkswagen promite economii de până la 3400 de euro, în funcție de model.Versiunile United se remarcă prin culoarea exclusivă Atlantic Blue Metallic și jantele Dublin negre, în timp ce indiferent de model la interior sunt prezente un volan îmbrăcat în piele și tapițerie textilă complementară noului design. Echipamentele standard includ o selecție bogată, iar viitorii posesori pot opta și pentru adăugarea a două pachete opționale: United Plus sau linia R-Line. Pachetul United Plus include (în funcție de model) jante din aliaj de dimensiuni crescute, plafon negru, instrumentarul de bord „Digital Cockpit”, sau interfața Comfort pentru telefonie mobilă cu funcție de încărcare inductivă. Modelele United pornesc de la €14.485 pentru up! și ajung până la 43.205 euro pentru Sharan.

VW e United, Supra e 2.0T, iar Mulsanne e 6.75

Toyota a dezvăluit apropiata introducere pentru versiunea europeană GR Supra a unei noi motorizări de bază, de 2.0 litri turbo. Acesta vine la pachet cu transmisa automată ZF cu opt rapoarte și dezvoltă 258 CP / 400 Nm, spre deosebire de cei 340 CP / 500 Nm ai versiunii 3.0. Totuși, modelul de bază are câteva avantaje – distribuția perfectă 50:50 a maselor și o scădere a greutății cu 100 kg – astfel încât performanțele dinamice nu suferă prea mult. GR Supra 2.0T sprintează la 100 km/h în 5,2 litri și are o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h.

VW e United, Supra e 2.0T, iar Mulsanne e 6.75

Bentley se pregătește să trimită marele Mulsanne la „azilul” premium al modelelor a căror glorie a trecut. Evident, constructorul britanic își ia rămas bun în mod tradițional, oferind amatorilor de viitoare modele de colecție o serie limitată: 6.75 Edition. Aceasta celebrează atât marele sedan cât și longevivul propulsor V8 de 6,75 litri – iar Bentley asigură exclusivitatea seriei prin limitarea producției la doar 30 de exemplare. Așa cum se cade, 6.75 Edition are drept bază de pornire versiunea de top – Mulsanne Speed.

Exteriorul primește o serie de elemente noi cromate, în timp ce altele (inclusiv logo-ul „Flying B” de pe capotă) adoptă o tematică întunecată. Jantele au dimensiunea de 21 de inch și includ porțiuni negre, în timp ce sub capotă estetica este continuată cu admisia întunecată motorului. Creată de Mulliner, ediția specială are parte de un interior în patru nuanțe de piele – Imperial Blue, Beluga, Fireglow și Newmarket Tan – dublate de accente „Silver”, Grand Black și „Dark Engine Spin Aluminium”. În plus, modelul primește broderie 6.75 Edition pe scaune, precum și numeroase referințe la propulsorul de sub capotă.