Home Știri Porsche 911 GT2 este noul șef pe Nurburgring în divizia RWD

Porsche 911 GT2 este noul șef pe Nurburgring în divizia RWD

de Aurel Niculescu

Noul Porsche 911 GT2, cel mai puternic din iconica serie cu ai săi 700 CP, a postat un timp de 6 minute și 47,3 secunde pe turul de circuit pe Nurburgring Nordschleife, stabilind astfel un nou record în categoria modelelor de serie cu tracțiune spate.

În ultimul timp recordurile timpilor pe tur de circuit cad ca muștele în cadrul faimoasei piste Nurburgring Nordscleife – poate în curând va primi un nou alint, în loc de Iadul Verde – Raiul recordurilor. Anul trecut, Lamborghini Huracan Performante a reușit să parcurgă cei 20,6 km standard în doar 6 minute 52 de secunde, întrerupând supremația de câțiva ani a unui alt Porsche – hypercarul 918 Spyder. Multe guri rele au vorbit despre ceva trucaje – dar toate au fost date uitării curând deoarece supercar-ul Italian dotat cu aerodinamică activă a pierdut rapid titlul în favoarea… unui automobil electric. NIO EP9, un efort venit din partea unui startup chinez, a spulberat noul barem, oprind cronometrul la 6:45.90. Controverse ar putea apărea mai degrabă aici – compania nu va construi decât câteva bucăți, EP9 fiind mai degrabă un demonstrator tehnologic decât un automobil de serie.

Același lucru putem spune și despre McLaren P1 LM – o conversie în legalitatea rutieră a versiunii competiționale P1 GTR realizată de britanicii de la Lanzante Motorsport, ce au venit și plecat pe roți (!) pentru a se distra foarte puțin pe pistă: doar 6:45.9. Ce mai contează atunci că și Honda Civic Type R a realizat propriul record pentru modele cu tracțiune față cu un timp de 7 minute și 43,8 secunde? Să vă oferim câteva cifre direct de la Porsche, totuși – care a dus chiar două 911 GT2 RS pe Nurburgring, conduse de doi dintre piloții lor de uzină: Nick Tandy și Lars Kern. Ei au reușit să depășească timpul barem al Huracan-ului Performante din prima încercare, realizând apoi încă cinci tururi sub 6 minute 50 de secunde. La 7:11 pm, în condiții considerate ideale, Kern a mers cu o viteză medie de 184,11 km/h pentru a stabili noul timp record pentru modele RWD. În timp ce urmăriți video-ul cu camera on-board, nu uitați să respirați…
https://youtu.be/Fh8_2zQZ3xM

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.