Home Știri Porsche mărește puterea pentru 718 Boxster și Cayman GTS

Porsche mărește puterea pentru 718 Boxster și Cayman GTS

de Aurel Niculescu

Aveați nevoie de vreun motiv logic pentru a alege un 718 Boxster sau Cayman, în afară de plăcerea pură a condusului unui model sport cu motor central pur sânge?

Ei bine, cerebrali ca întotdeauna, germanii se ocupă chiar ei de oferirea unui motiv logic – anunțând versiunea GTS pentru actuala gamă 718 Cayman și Boxster, cu prețuri pe măsură, ce pleacă de la 76.137, respectiv 78.160 euro pentru Cayman și Boxster. Contra acestei sume deloc de neglijat noile 718 oferă acum 15 CP în plus (față de standard), pentru un total de 365 CP – cu exact 35 mai mulți decât în cazul precedentei versiuni GTS, bazată pe modelul fără facelift. Nici cuplul nu este deloc de neglijat, atingând 430 Nm pe o plajă largă de turații – de la 1900 la 5000 rpm.
https://youtu.be/_Sks0rtB0NM

Desigur, pe versiunea GTS se află motorizarea de vârf de 2.5-litri, în patru cilindri boxer turbo, ce oferă un consum mixt între 8,2 și 9,1 l/100 km – aspect mai puțin important încă din primul moment în care viitorul posesor zărește noile 718 GTS. Porsche a dotat noua versiune cu destule elemente noi standard – inclusiv părți componente exterioare Sport Design – dar și cu pachetul Sport Chrono oferit fără cost suplimentar alături de Porsche Torque Vectoring (PTV) cu diferențial mecanic spate blocabil și suspensia Porsche Active Suspension Management (PASM), ce coboară asieta cu 10 mm. Mulțumită noilor „accesorii”, 718 GTS va sprinta la 100 km/h în doar 4,1 secunde, în drum spre o viteză maximă de 290 km/h.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.