Home Știri Primul Cupra Garage din România

Primul Cupra Garage din România

de Răzvan Măgureanu
Cupra garage

Primul Cupra Garage s-a deschis în București pe Bd. Theodor Pallady 42B.  Vor urma încă opt distribuitori în țară în marile orașe până în 2025.

În doar 4 ani de existență, brandul Cupra a devenit un brand global iar vânzările au explodat. După ce în 2021 s-au vândut 73.155 unități, Cupra a ajuns la 100.000 unități în primele luni ale lui 2022 iar aproape 18.000 dintre acestea s-au vândut în luna septembrie 2022.

Gama Cupra cuprinde în acest moment modelul propriu Cupra Formentor la care se adaugă modelul electric Cupra Born realizat pe baza lui VW ID.3 și versiuniule de vârf ale modelelor Seat – Cupra Ateca, Cupra Leon și Cupra Leon Sportstourer.
Acestora li se vor adăuga până în 2025 încă trei modele: SUV-ul de clasă compactă complet electric Tavascan, SUV-ul de clasă mică electric realizat pe baza conceptului urban Rebel și SUV-ul Terramar care va dispune de motorizări mild hybrid și Plug-In Hybrid, ultima cu o autonomie WLTP de circa 100 km.

Modelul bazat pe Urban Rebel se va fabrica la uzina din Martorell, Spania, care este actuala uzină Seat, alături de modelele paralele de la m,ărcile VW și Skoda. Grupul VW vrea să producă la Martorell peste 500.000 unități al acestui SUV de clasă mică pentru toate mărcile la un preț foarte accesibil. La lansarea prpoiectului se vorbea de 20.000 euro dar având în vedere inflația și creșterea prețurilor la multe materii prime probabil că 25.000 euro ar fi un preț mai fezabil.

Principalii concurenți ai mărcii Cupra sunt Mazda și Alfa Romeo.

În România, marca Cupra se va extinde rapid în marile orașe. După inaugurarea locației din Bd. Theodor Pallady 42B care aparține GTT Motors, în București se va mai construi încă o locație și rețeaua va cuprinde în final opt distribuitori. Pe lângă cele două locații din București se vor mai construi Cupra Garage în Timișoara, Cluj, Brașov, Iași și Constanța.

Marca Seat, care intrase într-un con de umbră după apariția lui Cupra nu va dispărea, gama de modele fiind încă foarte actuală după lansarea faceliftului la Ibiza și Arona. Astfel, Cupra și Seat vor coexista în continuare în cadrul grupului VW.

Cupra GarageCupra GarageCupra GarageCupra GarageCupra Garage

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.